Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Στην ουρά για ένα εορταστικό δέμα με τρόφιμα

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει εκατοντάδες οικογένειες στην φτώχεια και τέτοιες μέρες δεν είναι λίγοι αυτοί που ψάχνουν μια βοήθεια. Βοήθεια σε τρόφιμα κυρίως που τους δίνει απλόχερα ο Ερυθρός Σταυρός.

Από νωρίς το πρωί στήθηκαν στην ουρά για ένα εορταστικό δέμα με τρόφιμα εκατοντάδες συμπολίτες μας οικογένειες και άστεγοι στο κτίριο του ΕΕΣ επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 21 στην ομόνοια που μοιράζει ο Ελληνικός Ερυθρός σταυρός. Μοιράζουν 1200 δέματα με γάλα αλεύρι,ζάχαρη,γάλα,λάδι και ζυμαρικά. Η κάμερα του newsIt βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τις εικόνες.

Βασικός στόχος των δράσεων είναι να καλυφθούν βασικές ανάγκες ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, όπως πολύτεκνες οικογένειες, μοναχικοί ηλικιωμένοι, άνεργοι, άστεγοι, μετανάστες, πρόσφυγες κ.α., ομάδες οι οποίες (εκτός των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν) πλήττονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα από τη σημερινή οικονομική κρίση, βιώνοντας τη φτώχεια, την ανεργία, την περιθωριοποίηση, τον αποκλεισμό, την κοινωνική απομόνωση, τη μοναξιά.

Μιλώντας στον ρεπόρτερ του NewsIt Λευτέρη Σουχάιμπ η κοινωνική λειτουργός του Ερυθρού Σταυρού Κατράπα Ελένη αναφέρει πως οι ανάγκη για βοήθεια έχει αυξηθεί αισθητά από ανθρώπους που μέχρι πριν από λίγο ήταν άνθρωποι εργαζόμενοι, δεν ήταν άτομα του περιθωρίου η μακρόχρονα άστεγοι και ταλαιπωρημένοι, αλλά άνθρωποι που ξαφνικά βρέθηκαν χωρίς εργασία. Δεκάδες τέτοια παραδείγματα με πρόσφατο ένα νεαρό ζευγάρι με 3 παιδιά και με δάνειο στη τράπεζα που έχασαν και οι δύο το τελευταίο πεντάμηνο και αυτή την στιγμή αδυνατούν να αγοράσουν τρόφιμα και να πληρώσουν το ενοίκιο τους.

Δείτε τι είπε η Ελένη Κατράπα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε