Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Στην πρέσα χιλιάδες μικροοφειλέτες – 24 δόσεις αντί για 60 προβλέπει η ρύθμιση

Τι προέβλεπε ο νόμος και ποιες αλλαγές ζήτησε η Τρόϊκα. Ποιοι μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση και ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Η Τρόϊκα έβαλε το χεράκι της και στη ρυθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα από το ελληνικό κοινοβούλιο και αφορούσε στην αποπληρωμή των χρεών προς το Δημόσιο χιλιάδων μικροφειλετών.

Οπως δήλωσε στο Νewsit ο φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής “εκείνο που θα πρέπει πρέπει πρώτα να πούμε είναι ότι ενώ υπάρχει ρύθμιση ψηφισμένη από το ελληνικό δημόσιο με ημερομηνία 31/01/2012, στις 1/02/2012 βγήκε ανακοίνωση της Τρόϊκας ότι δε δέχεται τις 60 δόσεις που ήδη ψήφισε μόλις την προηγουμενη μέρα το ελληνικό κοινοβούλιο. Ενώ λοιπόν στις 2/02/2012 δημοσιεύεται στο ΦΕΚ ο νόμος 4.038 που προβλέπει 60 δόσεις, αυτο θα αλλάξει και θα πάμε σε 24 δόσεις”.

ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

” Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη ρύθμιση” οπως λέει ο κύριος Παντελής “θα υπαχθούν τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ανώτερο όριο πληρωμής στις 10.000 ευρώ και για τα νομικά πρόσωπα το ποσό φτάνει στις 75.000 ευρώ. Βέβαια με αυτό τον τρόπο υπάρχει θέμα για πάρα πολλους οφειλετες που δε θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση διότι οι οφειλές τους μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερες. Για παράδειγμα αν κάποιος αντί για 10.000 ευρώ χρωστάει 11.000 ευρώ τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Θα μπορεσει να πληρώσει τα 1.000 ευρώ και να βάλει τις υπόλοιπες 10.000 ευρώ σε 24 δόσεις ή αυτός δε θα εξαιρείται;”.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

“Αν κάποιος υπαχθεί στη ρύθμιση που η καταληκτική ημερομηνία είναι μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου” τονίζει ο κύριος Παντελής ” σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πληρώσει την προκατοβολή και βέβαια θα έχει στην εφάπαξ καταβολή μείωση των προσαυξήσεων κατά 100% η οποία ανεβαίνοντας σε δόσεις μπορεί να φτάσει μέχρι και το 45% η μείωση των προσαυξήσεων. Βεβαια εκείνο το οποίο αναφέρεται από τις πληροφορίες που μέχρι σήμερα έχουμε είναι οτι ο υπουργός μπορεί να παρατείνει την ημερομηνία πέραν της 29ης Φεβρουαρίου δίχως να χρειάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση. Το ελάχιστο ποσό της δόσης παραμένει πάντοτε στα 100 ευρω. Φορολογική ενημερότητα θα μπορούν να παίρνουν εκείνοι που πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους και η διάρκειά της θα ειναι μηνιαία. Οποιος δεν πληρώσει τρεις διαδοχικές δόσεις βγαίνει εκτός ρύθμισης και παύει να υπάρχει το ευεργέτημα της μείωσης των προσαυξήσεων. Ουσιαστικά ξεκινάει πάλι από το αρχικό ποσό μείον του ποσού που έχει πληρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντί να τις αυξήσουν, μειώνουν τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών!

Μειώνουν τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών!


ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε