Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στην πυρόπληκτη Αρτέμιδα Παπανδρέου- Χριστόφιας

Τα αποκαλυπτήρια στην πλατεία του χωριού. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Τα αποκαλυπτήρια στην πλατεία του χωριού. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Παραδόθηκε το έργο αναδόμησης. “Στις δύσκολες στιγμές δεν είμαστε μόνοι μας” δήλωσε ο Γ. παπανδρέου.

    Παρουσία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του Κύπριου Προέδρου Δημ. Χριστόφια παραδόθηκε το έργο αναδόμησης του χωριού Αρτέμιδας της Ηλείας. Το έργο είχε αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, με απόφαση του τότε προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

    “Εδώ και δεκαετίες με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κυπριακός λαός, συνηθίζαμε να λέμε ότι οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας. Σήμερα, το αποδεικνύουν οι ίδιοι στην πράξη”, είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: “Σε δύσκολες στιγμές δεν είμαστε μόνοι μας”.

    Ο κ. Χριστόφιας είπε πως “όταν η Ελλάδα προστρέχει στις δύσκολες στιγμές να βοηθήσει την Κύπρο και είναι αλληλέγγυα προς αυτήν, πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι και η Κύπρος με τις δυνάμεις που διαθέτει θα προσέτρεχε να βοηθήσει την Ελλάδα”.

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο έργο ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ που προέβλεπε μεταξύ άλλων αντιπλημμυρικά έργα, άμεσα έργα στήριξης και ασφάλειας και αισθητικής αναβάθμισης.

    Επιπλέον είπε ότι στα πλαίσια της ανασυγκρότησης είναι και τα οικονομικά μέτρα στήριξης των παραγωγών, τα οποία ανέφερε ότι έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται σταδιακά, ενώ έχει ήδη εγκριθεί η δημιουργία κεντρικού αποχετευτικού συστήματος. 

    Η παράδοση του έργου ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια στην πλατεία του χωριού, που πλέον θα ονομάζεται “πλατεία Κύπρου”. Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Χριστόφιας άφησαν λουλούδια στα εικονοστάσια που έχουν στηθεί λίγο έξω από το χωριό στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές.  Ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Κόσυφας έδωσε από ένα δενδρύλλιο ελιάς στον πρωθυπουργό και τον κ. Χριστόφια τα οποία όπως είπαν θα φυτέψουν.

    Το κλειδί του τοπικού διαμερίσματος και της πόλης της Ζαχάρως παρέδωσε ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Χρονόπουλος στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε