Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Στις 17 Νοεμβρίου η δικαστική απόφαση για το παραδικαστικό κύκλωμα

Παράγοντες της δίκης σήμερα, που το δικαστήριο ανακοίνωσε πως δεν ήταν έτοιμο να εκδώσει απόφαση, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη μεγάλη καθυστέρηση.

Στις 17 Νοεμβρίου θα εκδώσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την απόφασή του για την μεγάλη υπόθεση του αποκαλούμενου “παραδικαστικού κυκλώματος” στην οποία είναι κατηγορούμενοι δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης αλλά και η φυγόδικη πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία.

Η υπόθεση, που ξεκίνησε να εκδικάζεται την άνοιξη του 2009, αφορά τη δράση του λεγόμενου “παραδικαστικού κυκλώματος” και στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος με κυριότερα τη “συμμορία” , “νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα”,”παραβάσεις καθήκοντος”.

Ο Εισαγγελέας Έδρας του δικαστηρίου κ.Χρ.Κουμπής έχει υποβάλει από τα τέλη Ιουλίου απαλλακτική πρόταση για την πλειοψηφία των κατηγορουμένων -έξι δικηγόρων, έξι δικαστών, δύο δικαστικών υπαλλήλων και μίας ιδιώτη- και έχει ζητήσει ενοχή του αρχιμανδρίτη και του δικηγόρου κ.Κεχαγιόγλου για επιμέρους πράξεις, καθώς και την ενοχή για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες του Εισαγγελέα Ν.Αθανασόπουλου και των δικαστών Παν.Τσέβη και Άν.Κοροβέση.

Ζήτησε επίσης την απαλλαγή των κατηγορουμένων -Αντωνίας Ηλία και άλλων πέντε- για την κατηγορία της συμμορίας, κρίνοντας ότι δεν απεδείχθη στο δικαστήριο.

Παράγοντες της δίκης σήμερα, που το δικαστήριο ανακοίνωσε πως δεν ήταν έτοιμο να εκδώσει απόφαση, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη μεγάλη καθυστέρηση. Όπως τόνιζαν, η διάσκεψη των τριών Εφετών υπερβαίνει τις 40 ημέρες όταν ακόμη και για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη” οι μέρες που χρειάστηκε για διάσκεψη το δικαστήριο ήταν μόλις 15

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε