Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στις 9 Νοεμβρίου η συνέχεια της δίκης Χατζηκωστή – Δείτε όλο το κατηγορητήριο

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί οι Έλενα Σκορδέλη, Τάσος Κρασοπούλης, Γρηγόρης Ξενοφόντως και Ανδρέας Κασάπης.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, Άντη Χατζηκωστή, δεν παραδέχτηκαν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. Η δίκη διακόπηκε και ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 9, 10, 11,15 και 16 Νοεμβρίου, οπότε και θα αρχίσει να δικάζεται η ουσία της υπόθεσης. Μέχρι τότε, οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα εξακολουθήσουν να τελούν υπό κράτηση.

Οι οκτώ κατηγορίες, τις οποίες αντιμετώπιζαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, συνοψίστηκαν σε τρεις, με τις δύο πρώτες να αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη φόνου και την τρίτη φόνο εκ προ μελέτης.

Το κατηγορητήριο

Η πρώτη κατηγορία αφορά τους Ανδρέα Γρηγορίου, Αναστάσιο Κρασοπούλη και Έλλη Κρασοπουλη Σκορδέλη και έχει να κάνει με συνωμοσία για διάπραξη φόνου. Οι τρεις κατηγορούμενοι σε άγνωστη ημερομηνία μεταξύ 1/12/09 και 25/12/09 στα Πέρα Ορεινής της επαρχίας Λευκωσίας συνωμότησαν μεταξύ τους και με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου από την Ανθούπολη (ο οποίος μετά την ομολογία του έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων) για να φονεύσουν τον Άντη Χατζηκωστή.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά και τους τέσσερις κατηγορούμενου (τους τρεις προαναφερόμενους και τον Γρηγόρη Ξενοφώντος) και έχει να κάνει με συνωμοσία για διάπραξη φόνου. Οι τέσσερεις κατηγορούμενοι σε άγνωστη ημερομηνία μεταξύ 2/1/10 και 11/1/10 στην Λευκωσία συνωμότησαν με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου να φονεύσουν τον Άντη Χατζηκωστή.

Η τρίτη κατηγορία αφορά πάλι και τους τέσσερεις κατηγορούμενους και έχει να κάνει με φόνο εκ προ μελέτης. Δηλαδή, οι κατηγορούμενοι στις 11/1/10 στην Έγκωμη της επαρχίας Λευκωσίας μαζί με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου από την Ανθούπολη, εκ προ μελέτης και με παράνομη πράξη επέφεραν τον θάνατο στον Άντη Χατζηκωστή.

Διαβάστε επίσης
Ξανά από την αρχή η δίκη Α.Χατζηκωστή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε