Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στις εγκαταστάσεις της Cosco οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Κίνας

Στις εγκαταστάσεις της Cosco οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Κίνας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.10.2010 | 08:25
Πρώτη δημοσίευση: 02.10.2010 | 20:54

Τις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκαν το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον Κινέζο ομόλογο του Ουέν Τζιαμπάο.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε στον χαιρετισμό του ότι η παρουσία του Κινέζου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα έχει πολλαπλή σημασία. Επεσήμανε ακόμη ότι ο Πειραιάς μετατρέπεται με την παρουσία της COSCO σε διαμετακομιστικό κόμβο των κινεζικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή. Τόνισε ότι Ελλάδα και Κίνα θα γίνουν πρωτοπόροι στην έρευνα, την τεχνογνωσία και την εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο για την ναυσιπλοΐα τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία του ειδικού ταμείου ανάπτυξης των Ελλήνων εφοπλιστών το οποίο θα βοηθάει στην ναυπήγηση ελληνικών πλοίων στην Κίνα. Όλα αυτά, είπε ο Πρωθυπουργός, είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στις προσπάθειες που καταβάλουμε να φύγουμε από την κρίση. Είπε ακόμη ότι με την παρουσία του κινέζου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα ενισχύεται η στρατηγική θέση των δύο χωρών και ενδυναμώνονται οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας.

Ο κ. Τζιαμπάο, τόνισε ότι η Κίνα θα ενισχύσει το ειδικό ταμείο με 5 δισ δολάρια ΗΠΑ. Είπε ακόμη ότι έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα η λειτουργία ερευνητικού κέντρου εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης εκπομπής ρύπων της ναυτιλίας. Αναφέρθηκε στη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης για το προσωπικό και για τον εκσυγχρονισμό του σταθμού και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο σταθμός του Πειραιά θα αποτελέσει το διαμάντι της Μεσογείου.

Ο πρόεδρος του ομίλου της COSCO, Γουει Τζιαν Φού, παρουσίασε τα σχέδια της εταιρίας για το λιμάνι του Πειραιά και τόνισε ότι μέχρι το 2015 ο σταθμός θα μπορεί να εξυπηρετεί 3,7 εκατομμύρια κιβώτια.

Τους δύο Πρωθυπουργούς που έφθασαν στο σταθμό εν πλω συνόδευαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της Κινεζικής αποστολής.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook