Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στις εγκαταστάσεις του Φαλήρου ο πρωθυπουργός

Στις εγκαταστάσεις του Φαλήρου ο πρωθυπουργός

Στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού και του Φαλήρου σήμερα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Μαζί του η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και Πολιτισμού και Τουρισμού Πάνο Γερουλάνο, καθώς και από τον «αρχιτέκτονα της Βαρκελώνης» Τζ.Ασεμπίλιο.

Ο αρχιτέκτονας και πολεοδόμος, που είναι υπεύθυνος για το «θαύμα» της Ολυμπιακής Βαρκελώνης, συνόδευσε τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό κλιμάκιο στην επίσκεψή τους στην πυρόπληκτη Ηλεία την Κυριακή.

Όπως ανακοινώθηκε, στο σχέδιο για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών ο Τζ.Ασεμπίλιο θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, και ειδικά για την Ολυμπία ο στόχος είναι «να καταστεί πρότυπη πόλη αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και οικιστικής ανάπτυξης».

Ακόμη πιο σημαντικό ρόλο αναμένεται να αναλάβει ο Τζουζέπ Ασεμπίλιο στο παραλιακό μέτωπο. Αλλωστε, ο Καταλανός είχε εμπλακεί στη διαδικασία του Οργανισμού «Αθήνα 2004», καταθέτοντας πρόταση διαμόρφωσης του παράκτιου μετώπου στην Καλλιθέα.

Τη δέσμευση ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα δώσει μάχη προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος πρασίνου, ψυχαγωγίας και πολιτισμού από τη Δραπετσώνα έως τη Γλυφάδα έχει δώσει ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου, στη διάρκεια παλαιότερων επισκέψεών του στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε