Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στο 1,20 και 1,40 ευρώ το εισιτήριο σε όλα τα ΜΜΜ – Φωτιά οι αυξήσεις!

– Οι νέες τσουχτερές τιμές θα ισχύσουν από την 01/02
– Ακριβαίνει 10 ευρώ η κάρτα απεριορίστων διαδρομών
– Δυσβάσταχτο το κόστος για τα μεσαία και φτωχά στρώματα

Όπως δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας οι νέες τιμές στα εισιτήρια θα ισχύσουν από την 1η Φεβρουαρίου.

Έτσι, τα εισιτήρια στην πρωτεύουσα θα αυξηθούν σε 1,20 ευρώ για τις απλές διαδρομές και σε 1,40 για τις συνδυαστικές, με διάρκεια ισχύος τα 90 λεπτά. Κατά δέκα ευρώ πιο ακριβή η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα. Θα διατίθεται προς 45 ευρώ, αντί των σημερινών 35.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι έγινε προσπάθεια, οι αυξήσεις να είναι όσο το δυνατό πιο ήπιες και να υπάρχει διάκριση μεταξύ εκείνων, που χρησιμοποιούν τα μέσα για μία διαδρομή και των άλλων, που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλές διαδρομές.

Και ενώ το εισιτήριο παίρνει φωτιά, η ταλαιπωρία των επιβατών συνεχίζεται και την ερχόμενη εβδομάδα, με στάσεις εργασίας τη Δευτέρα και ενώ οι συνδικαλιστές έχουν προειδοποιήσει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Αντιδράσεις

“Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά τον τελευταίο καιρό. Να αυξάνει τις τιμές των βασικών κοινωνικών αγαθών που έχει ανάγκη ο πολίτης. Η νέα μεγάλη αύξηση, αυτή τη φορά, στα εισιτήρια των ΜΜΜ έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο ιδιαίτερα τους εργαζομένους που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση” αναφέρει ανακοίνωση του Συνασπισμού.

“Η κυβέρνηση, αντί να βελτιώνει το δίκτυο των ΜΜΜ και να «επιβραβεύει» τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ και συμβάλλουν στη μείωση του κυκλοφοριακού και σε ένα καλύτερο ατμοσφαιρικό αστικό περιβάλλον, επιλέγει, και σε αυτή την περίπτωση, τη μνημονιακή πολιτική της «δημοσιονομικής εξυγίανσης»” συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

“Η αύξηση στα εισιτήρια των αστικών μέσων μαζικής μεταφοράς φορτώνει επιπλέον βάρη στους πολίτες που ανήκουν στα κοινωνικά στρώματα που χειμάζονται από τα αλληλοδιάδοχα οικονομικά μέτρα και την ακρίβεια” αναφέρει σε ανακοίνωση η Δημοκρατική Αριστερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Θεσσαλονίκη: Κατέλαβαν λεωφορεία για τις επερχόμενες αυξήσεις στα εισιτήρια!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε