Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στο Ευρω-δικαστήριο η Ελλάδα

ΦΩΤΟ REUTERS

Η Κομισιόν παρέπεμψε την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και κίνησε τη διαδικασία και για άλλες παραπομπές.

Η ΕΕ παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί δεν ενσωμάτωσε οδηγία στον τομέα της λογιστικής. Με βάση αυτήν την οδηγία αυξάνονται τα όρια για να εξαιρεθούν οι επιχειρήσεις από ορισμένες απαιτήσεις δημοσιοποίησης.
Ωστόσο, η ΕΕ κίνησε προδικαστική διαδικασία για την παραπομπή της χώρας και σε μία σειρά άλλων θεμάτων. Έστειλε επιστολή και ζήτησε αιτιολογημένη γνώμη από την Ελλάδα για τα μέτρα που έχει λάβει σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των μηχανικών.  Επιπλέον, ζήτησε να επανεξεταστούν οι συμβάσεις κτηματογράφησης και πολεοδομικού σχεδιασμού που σύναψαν οι δήμοι Βασιλικών, Κασσάνδρας, Εγνατίας και Αρεθούσας. 

Δύο ακόμη προειδοποιητικές επιστολές έφτασαν στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες. Η πρώτη για τη μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις για την τήρηση των ορίων στην εκπομπή αιρούμενων μικροσωματιδίων. Η δεύτερη για το σύστημα ελέγχου και αδειοδότησης των αποστολών στο εξωτερικό ραδιενεργών αποβλήτων για την προστασία εργαζομένων και πληθυσμού και την αποφυγή παράνομης διακίνησης τους. 

Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να πείσει με τα επιχειρήματα της την ΕΕ τότε και αυτά τα θέματα θα φτάσουν στο Ευρω-δικαστήριο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε