Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 11 Αθήνα Αναλυτικά

Στο Μαρκόπουλο το πρώτο κέντρο αποτέφρωσης νεκρών

Στο Μαρκόπουλο το πρώτο κέντρο αποτέφρωσης νεκρών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.12.2011 | 09:37
Πρώτη δημοσίευση: 02.12.2011 | 09:13

Θα είναι το δεύτερο που θα λειτουργήσει στην χώρα. Το πρώτο θα γίνει στην Θεσσαλονίκη και το δεύτερο θα γίνει στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Την απόφαση πήρε το τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο, όπως σημειώνει, ανταποκρίνεται «θετικά και με την ανάλογη ευαισθησία και σοβαρότητα, σε ένα σημαντικό και υπαρκτό κοινωνικό ζήτημα».

Η απόφαση για χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία του αποτεφρωτηρίου αφορά σε χώρο που ανήκει στον δήμο, δίπλα από το κοιμητήριο και «μακριά από κάθε κτίσμα, λειτουργικά και οπτικά».
Ταυτόχρονα ο δήμος υπόσχεται να τηρηθούν όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι και να ακολουθηθεί η σχετική (σύγχρονη) τεχνολογία.

Ο δήμος επικαλείται κοινωνικά κριτήρια για την απόφασή του, όπως ο κορεσμός των Δημοτικών Κοιμητηρίων, το φαινόμενο των πρόωρων εκταφών, αλλά και τους πολίτες που αναγκάζονται να απευθυνθούν σε γειτονικές χώρες για να «υλοποιήσουν την προθανάτια επιθυμία (για καύση) εκδημούντων συγγενικών προσώπων τους».

«Πέραν της κοινωνικής διάστασης, η λειτουργία του Αποτεφρωτηρίου θα έχει και οικονομικά οφέλη για τον Δήμο Μαρκοπούλου. Το κόστος κατασκευής θα καλυφθεί είτε από ιδιωτικά κεφάλαια, είτε από χρηματοδότηση (δάνειο) τράπεζας. Σε καμία περίπτωση, η μελέτη και η κατασκευή του Αποτεφρωτηρίου δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Μαρκοπούλου» σημειώνει σχετική η ανακοίνωση του δήμου Μαρκόπουλου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook