Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Στo Περού κρίνεται η τύχη του ασφαλιστικού – Φόβος για περικοπές και κάτω από τα 1.000 ευρώ

Στo Περού κρίνεται η τύχη του ασφαλιστικού – Φόβος για περικοπές και κάτω από τα 1.000 ευρώ

– Τσακαλώτος και Κατρούγκαλος θα παίξουν σκληρό πόκερ με Λαγκάρντ και Τόμσεν
– Βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει μείωση των συντάξεων και αυτή θα γίνει κλιμακωτά
– Αφόρητες πιέσεις από το ΔΝΤ να μειωθούν οι συντάξεις και κάτω των 1.000 ευρώ!

Στη Λίμα του Περού κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η τύχη του ασφαλιστικού συστήματος και οι περικοπές των συντάξεων. Εκεί βρίσκονται οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας Ευκελίδης Τσακαλώτος και Γιώργος Κατρούγκαλος οι οποίοι συζητούν με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ για να διαπιστώσουν ποιες είναι οι διαθέσεις της Κριστίν Λαγκάρντ και του Πόουλ Τόμσεν.

Η πρώτη ήδη με δηλώσεις της ζήτησε μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό μεταξύ άλλων για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στη δανειοδότηση του νέου προγράμματος της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει το χαρακτήρα που θα έχει το ασφαλιστικό, ούτε πόσες θα είναι οι περικοπές των συντάξεων, λέει στο newsit.gr, υψηλόβαθμο αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος. Η παρέμβαση της Λαγκάρντ αιφνιδίασε την κυβέρνηση και την επιτροπή σοφών και τώρα όλοι είναι σε αναμονή του ξεκαθαρίσματος των προθέσεων και των ακριβών θέσεων του ΔΝΤ.

Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι πως θα υπάρξει μείωση των συντάξεων και αυτή θα γίνει κλιμακωτά. Επίσης κανείς ακόμα δεν γνωρίζει από πιο επίπεδο θα ξεκινήσει η μείωση των συντάξεων. Ο αγώνας που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι να μην πειραχτούν οι συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ. Όμως, δεν είναι διασφαλισμένο και μετά από την παρέμβαση του ΔΝΤ αυξήθηκαν οι φόβοι ότι το μαχαίρι θα μπει και σε συντάξεις χαμηλότερες από τα 1.000 ευρώ συνολικά (κύρια σύνταξη και επικουρική).

Πάντως, ότι ως τώρα έχει γραφεί, λένε αρμόδιοι παράγοντες δεν αποτελούν παρά σενάρια των μελών της επιτροπής των σοφών τα οποία δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το συνεισφέρουν σε ιδέες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε