Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Στο Πολυτεχνείο ο Αλ. Τσίπρας – Με την καθιερωμένη πορεία ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για την Επέτειο

Στο Πολυτεχνείο ο Αλ. Τσίπρας – Με την καθιερωμένη πορεία ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για την Επέτειο

Με την κεντρική εκδήλωση στις 3 το μεσημέρι και την καθιερωμένη πορεία περίπου μία ώρα αργότερα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 39η επέτειο απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Απλοί πολίτες και εκπρόσωποι κομμάτων αποτίουν από το πρωί φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή του τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου 1973..

Το χώρο του Πολυτεχνείου επισκέφθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ο Αλέξης Tσίπρας και απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο.

Σε δηλώσεις του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη και προσπαθεί μαζί με την ακροδεξιά να αφηγηθεί ξανά την ιστορία 40 χρόνων της χώρας.

Προφανής στόχος -συνέχισε- είναι να την παραχαράξει για να ξεμπερδεύει με την μεταπολίτευση, με τις κατακτήσεις της ακόμη και με τα ανεκπλήρωτα και αδικαίωτα οράματά της. Πρόσθεσε ακόμη ότι το Πολυτεχνείο υπενθυμίζει στη νέα γενιά ότι ο λαός έχει μόνο ένα δρόμο αυτόν της αντίστασης και της ανυπακοής.

Νωρίς το πρωί στο χώρο του Πολυτεχνείου, κατέθεσε στεφάνι ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Αθανάσιος Παπαϊωάννου εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν κατά της Δικτατορίας.

Στεφάνι επίσης κατέθεσε και αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς και της νεολαίας του κόμματος με επικεφαλής τη Δώρα Καλλιπολίτη, μέλος της Εκτελεστικής η οποία δήλωσε : «Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο. Μήνυμα για την ενότητα του λαού και την προστασία της δημοκρατίας. Σήμερα, τα συνθήματα εκείνα μεταφράζονται σε αδιάκοπη μάχη ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τη βία. Σήμερα, πρώτιστο καθήκον όλων μας πρέπει να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ενίσχυση της δημοκρατίας».

Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα παραμείνουν ανοιχτές ως τις 2 το μεσημέρι οπότε θα αρχίσει η κεντρική εκδήλωση. Υπολογίζεται ότι μετά τις 3 το μεσημέρι θα αρχίσει από το Πολυτεχνείο η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Κλειστοί για αποβίβαση και επιβίβαση θα παραμείνουν το Σάββατο από τις 12:00 το μεσημέρι για πρώτη φορά οι περισσότεροι σταθμοί του μετρό με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί

Οι πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος της πορείας, το βράδυ του Σαββάτου ενώ χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας.

Σε ισχύ θα είναι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ σε πολλούς δρόμους του κέντρου θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων.

Δείτε όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 39Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε