Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο ΣτΕ για την απόφαση να λειτουργήσουν τα καταστήματα στις 12/12

Στο ΣτΕ για την απόφαση να λειτουργήσουν τα καταστήματα στις 12/12
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.12.2010 | 20:09
Πρώτη δημοσίευση: 02.12.2010 | 20:09

Οι τρεις προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αθηνών είναι παράνομη.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η υπ' αριθμ. 276/25.11.2010 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών με την οποία αποφασίστηκε η κατ' εξαίρεση λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010.

Οι τρεις προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αθηνών είναι παράνομη, καθώς σύμφωνα με το Ν. 1892/1990 αρμόδιο όργανο για την έκδοση αποφάσεων που σχετίζονται με την λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές και αργίες είναι ο νομάρχης και όχι το νομαρχιακό συμβούλιο.

Ακόμη, δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των φορέων που προσέφυγαν στο ΣτΕ, όπως απαιτεί η νομοθεσία, αλλά το Νομαρχιακό Συμβούλιο αρκέστηκε στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Επίσης, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αθηνών δεν έλαβε την απαιτούμενη δημοσιότητα, αφού δεν δημοσιεύθηκε ολόκληρη πουθενά, παρά μόνο αναρτήθηκε μια μικρή περίληψή της στην διαδικτυακή σελίδα της Νομαρχίας Αθηνών.   Διαδώστε αυτό το άρθρο