Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών

Στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 16.02.2017 | 12:22
Πρώτη δημοσίευση: 16.02.2017 | 12:22

Αίτηση ακυρώσεως του ασφαλιστικού νόμου κατέθεσε στο ΣτΕ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ). Ανάλογη προσφυγή έγινε και από το Οικονομικό Επιμελητήριο.

 Όπως αναφέρουν:

Λειτουργώντας με γνώμονα τη διαφύλαξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Μελών του Συνδέσμου, σύμφωνα με τις καταστατικές του διατάξεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΕ αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες-Μηχανικούς και τους ιδιοκτήτες και μετόχους των τεχνικών εταιρειών.

Η σύνταξη της αίτησης ανατέθηκε σε ομάδα έμπειρων νομικών με επικεφαλής τον Νομικό Σύμβουλο του ΣΑΤΕ κ. Σταμάτη Σταμόπουλο.

Ο ΣΑΤΕ θεωρεί ότι ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών είναι αντισυνταγματικός, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας. 

"Πλέον, οι ασφαλιστικές εισφορές ομοιάζουν περισσότερο σε φορολογική επιβάρυνση, υπολογιζόμενη ευθέως ανάλογα με το εισόδημα των Μηχανικών και λιγότερο σε ασφαλιστική εισφορά με ανταποδοτικά, είτε συνταξιοδοτικά, είτε υγειονομικά - νοσοκομειακά οφέλη, επιβάρυνση που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υψηλές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της χώρας που πλέον στην συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούν να επιβιώσουν ως τέτοιες" δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ζαχαρίας Αθουσάκης, καλώντας τον τεχνικό κόσμο της Χώρας να συσπειρωθεί σε προσπάθεια ανατροπής των παράλογων και υπερβολικότατων συντελεστών υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών - Ελεύθερων Επαγγελματιών, διατηρώντας την ψυχραιμία και νηφαλιότητα που απαιτείται ώστε να μην διαταραχθούν περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων Μηχανικών και λοιπών τεχνικών και των Μηχανικών - επιχειρηματιών εργοδοτών, εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού νόμου.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά
  2. Προκλητική εξαίρεση με τον νόμο Κατρούγκαλου! Ο “κόφτης” δεν... αγγίζει τις βουλευτικές συντάξεις Προκλητική εξαίρεση με τον νόμο Κατρούγκαλου! Ο “κόφτης” δεν... αγγίζει τις βουλευτικές συντάξεις
  3. Διαπραγματεύσεις: Στο Eurogroup με άδεια χέρια! Αυτά είναι τα  αγκάθια Διαπραγματεύσεις: Στο Eurogroup με άδεια χέρια! Αυτά είναι τα "αγκάθια"
  4. Διαπραγμάτευση: Αδιέξοδο ξανά! Καμία πρόοδος σε ασφαλιστικό και εργασιακά! Διαπραγμάτευση: Αδιέξοδο ξανά! Καμία πρόοδος σε ασφαλιστικό και εργασιακά!
  5. ΣτΕ: Κρίνει τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και προαγωγές ανθυπαστυνόμων ΣτΕ: Κρίνει τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και προαγωγές ανθυπαστυνόμων
  6. ΣτΕ : Οι Δ.Ο.Υ. πρέπει να καλούν σε ακρόαση πριν την επιβολή κυρώσεων! ΣτΕ : Οι Δ.Ο.Υ. πρέπει να καλούν σε ακρόαση πριν την επιβολή κυρώσεων!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook