Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Λίγα Σύννεφα 8 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών

Στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 16.02.2017 | 12:22
Πρώτη δημοσίευση: 16.02.2017 | 12:22

Αίτηση ακυρώσεως του ασφαλιστικού νόμου κατέθεσε στο ΣτΕ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ). Ανάλογη προσφυγή έγινε και από το Οικονομικό Επιμελητήριο.

 Όπως αναφέρουν:

Λειτουργώντας με γνώμονα τη διαφύλαξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Μελών του Συνδέσμου, σύμφωνα με τις καταστατικές του διατάξεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΕ αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες-Μηχανικούς και τους ιδιοκτήτες και μετόχους των τεχνικών εταιρειών.

Η σύνταξη της αίτησης ανατέθηκε σε ομάδα έμπειρων νομικών με επικεφαλής τον Νομικό Σύμβουλο του ΣΑΤΕ κ. Σταμάτη Σταμόπουλο.

Ο ΣΑΤΕ θεωρεί ότι ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών είναι αντισυνταγματικός, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας. 

"Πλέον, οι ασφαλιστικές εισφορές ομοιάζουν περισσότερο σε φορολογική επιβάρυνση, υπολογιζόμενη ευθέως ανάλογα με το εισόδημα των Μηχανικών και λιγότερο σε ασφαλιστική εισφορά με ανταποδοτικά, είτε συνταξιοδοτικά, είτε υγειονομικά - νοσοκομειακά οφέλη, επιβάρυνση που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υψηλές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της χώρας που πλέον στην συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούν να επιβιώσουν ως τέτοιες" δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ζαχαρίας Αθουσάκης, καλώντας τον τεχνικό κόσμο της Χώρας να συσπειρωθεί σε προσπάθεια ανατροπής των παράλογων και υπερβολικότατων συντελεστών υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών - Ελεύθερων Επαγγελματιών, διατηρώντας την ψυχραιμία και νηφαλιότητα που απαιτείται ώστε να μην διαταραχθούν περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων Μηχανικών και λοιπών τεχνικών και των Μηχανικών - επιχειρηματιών εργοδοτών, εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού νόμου.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Κατρούγκαλος: Είμαι περήφανος για το Ασφαλιστικό – Δεν ντρέπομαι για τίποτα Κατρούγκαλος: Είμαι περήφανος για το Ασφαλιστικό – Δεν ντρέπομαι για τίποτα
  2. ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Πέμπτη 2 Μαρτίου ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Πέμπτη 2 Μαρτίου
  3. Στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας! Στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας!
  4. Στουρνάρας: Δώστε χώρο στην ιδιωτική ασφάλιση! Στουρνάρας: Δώστε χώρο στην ιδιωτική ασφάλιση!
  5. Νέα ρύθμιση για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία Νέα ρύθμιση για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία
  6. Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας για μπλοκάκι και Ασφαλιστικό [pics] Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας για μπλοκάκι και Ασφαλιστικό [pics]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook