Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο ΣτΕ ο νόμος για τα πρόστιμα σε όσους δεν πληρώνουν διόδια

Στο ΣτΕ ο νόμος για τα πρόστιμα σε όσους δεν πληρώνουν διόδια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.11.2011 | 06:28
Πρώτη δημοσίευση: 03.11.2011 | 22:05

Με διαδικασίες “εξπρές” εισήχθη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του δήμου και του δημάρχου Ωρωπού που ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο “νόμος Ρέππα”.

Ο νόμος αυτός προβλέπει ότι αποτελεί παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας η μη καταβολή των διοδίων και προβλέπει παράλληλα την επιβολή προστίμου.

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Ιωάννης Οικονομάκος , στις 14 Μαρτίου πήρε πρόστιμο 200 ευρώ καθώς οδηγώντας αυτοκίνητο του δήμου δεν πλήρωσε διόδια στις Αφίδνες.

Ο Δήμος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας να ακυρωθεί το επίμαχο πρόστιμο, ενώ κατέθεσε και αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου η αίτησή του να δικαστεί με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Το αίτημα έγινε δεκτό και αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία εκδίκασής του.

Ο δήμαρχος σημειώνει ότι η Εθνική οδός διχοτομεί συγκοινωνιακά τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού οι οποίοι για τις καθημερινές μετακινήσεις τους υποχρεούνται να πληρώσουν διόδια.

Στην προσφυγή του ο Δήμος υποστηρίζει ότι η επιβολή προστίμου για τη μη καταβολή διοδίων στην εταιρεία “Νέα Οδός” που εκμεταλλεύεται την εθνική οδό, παραβιάζει πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, αλλά και ευρωπαϊκή οδηγία. Και είναι επιπρόσθετα αντισυνταγματική, καθώς η μη καταβολή διοδίων δεν συνδέεται με το δημόσιο συμφέρον, αλλά “αφορά αποκλειστικώς στην ικανοποίηση των ιδιωτικών συμφερόντων των παραχωρησιούχων εταιρειών”.

Διαβάστε επίσης: Με κατάσχεση του ΙΧ της απειλείται μέλος του κινήματος "Δεν πληρώνω"   Διαδώστε αυτό το άρθρο