Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Στο Σύνταγμα διαδηλώνουν αδιόριστοι και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποιούν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου οι αδιόριστοι και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των οποίων είχαν χτες συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση άκουσαν “δεσμεύσεις χωρίς κόστος και πολλά “θα” από την υπουργό και τους αρμόδιους παράγοντες” οι οποίοι όπως λένε “απέδειξαν για ακόμη μία φορά την ανευθυνότητά και την εσκεμμένη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το δημόσιο σχολείο”.

“Λίγες μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών. Το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να καλύψει τα κενά με αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου –υπαμειβόμενους, ανασφάλιστους, με ημερομηνία λήξης– με μετακινήσεις εκπαιδευτικών από δευτεροβάθμια σε πρωτοβάθμια, με αναθέσεις επιπλέον ωρών σε παραπάνω από ένα σχολεία και υπερωρίες των μόνιμων εκπαιδευτικών” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

“Λίγες μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν είναι λίγες οι τάξεις με 28 μαθητές ανά τμήμα, με τα ολοήμερα να υπολειτουργούν, τα αντισταθμιστικά προγράμματα να έχουν καταργηθεί. Λίγες μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να δουλέψουν με λιγότερα χρήματα και οι γονείς να βάλλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη ακόμα και για βιβλία και θέρμανση” σημειώνουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε