Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στο Βελιγράδι ο πρωθυπουργός

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
 
Ταξίδι-αστραπή στη Σερβία πραγματοποιεί σήμερα ο…
Γιώργος Παπανδρέου.

Στις 15.30 θα πάρει μέρος στην Ετήσια Διάσκεψη των Πρέσβεων των Βαλκανίων, στις 16.30 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Mirko Cvetkovic, ενώ αμέσως μετά θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Σερβίας, Boris Tadic.
 
Σε συνέντευξή του στην σερβική εφημερίδα «Νοβόστι»,  ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τη σταθερή ελληνική θέση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
«Η Ελλάδα επιθυμεί μια οριστική διευθέτηση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ και η εθνική κόκκινη γραμμή μας είναι σαφής», τονίζει ο Γ.Παπανδρέου.«Ή θα βρούμε μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση εργαζόμενοι από κοινού στενά σε πνεύμα συνεργασίας και βοηθώντας τους λαούς μας να έλθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο, είτε θα συνεχίσουμε να ανακυκλώνουμε το πρόβλημα λαμβάνοντας ακραίες εθνικιστικές θέσεις και κάνοντας την εθνικιστική -και ενίοτε αλυτρωτική ρητορική, καθημερινή πολιτική μας τροφή», δηλώνει χαρακτηριστικά.
 
«Προβήκαμε σε ένα σημαντικό βήμα λέγοντας ότι θα αποδεχθούμε ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό. Και αναμένουμε από το γείτονά μας να πράξει το ίδιο και να μας συναντήσει στα μισά του δρόμου», προσθέτει ο κ. Παπανδρέου.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε