Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Στο δικαστήριο σήμερα ο επιχειρηματίας Γ. Πετζετάκις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο επιχειρηματίας που χρωστά περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, αλλά ζήτησε και πήρε αναβολή. Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει σήμερα.

Ο Γ. Πετζετάκις οδηγήθηκε την Τετάρτη στον εισαγγελέα, που του άσκησε του ασκήθηκε ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως το ποσό των 2,1 εκατ. ευρώ που φέρεται να χρωστά στο Δημόσιο αφορά στην περίοδο 2007-2010, διάστημα κατά το οποίο δεν ήταν εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρίας και επομένως δεν είχε την ευθύνη υπογραφής για την εταιρεία.

Επίσης, επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας της επιχείρησης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε καθώς ο επιχειρηματίας ζήτησε χρόνο ώστε να προσκομίσει στο δικαστήριο όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κ. Αλ. Αθανασόπουλο, ο κατηγορούμενος αδυνατεί να πληρώσει το ποσό που χρωστάει, αλλά τόνισε πως θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Δημόσιο.

Είπε, επίσης, πως η παγκόσμια οικονομική κρίση επιβράδυνε δραματικά τους ρυθμούς ανάπτυξης της επιχείρησης, με αποτέλεσμα την περασμένη Δευτέρα να κινηθούν οι διαδικασίες για την υπαγωγή της στις πρόνοιες του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Η σύλληψή έγινε το πρωί της Τρίτης στη Βουλιαγμένη από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέλαβαν και τον ιδιοκτήτη των Bodyline για χρέη στο Δημόσιο

Έπιασαν τον Γ. Πετζετάκι για χρέη 2,1 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο

Χειροπέδες σε πασίγνωστο κομμωτή για χρέη στο Δημόσιο

Χειροπέδες σε άλλους δύο επιχειρηματίες για μη καταβολή ΦΠΑ!

Συνελήφθη ο Π. Πανούσης της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ για μη καταβολή ΦΠΑ

Πασίγνωστη επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 400.000 ευρώ!

Mαύρα αυγά τσούγκρισαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Πετζετάκι που δεν πήραν ούτε το δώρο του Πάσχα!

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία απλήρωτων εργαζομένων του Πετζετάκι έξω απο τα δικαστήρια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε