Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στο δήμο Πατρέων 3,5 χλμ. παραλιακού μετώπου

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Πατρέων και του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, για την παραχώρηση στο Δήμο 3.500 μέτρων παραλιακού μετώπου της πόλης, υπεγράφη το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, παρουσία του οποίου υπεγράφη το μνημόνιο, εξέφρασε την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο και στους δημότες, ενώ όπως πρόσθεσε, σε εύλογο χρονικό διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί και όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες που απομένουν για την ολοκλήρωση αυτής της παραχώρησης. Επίσης σημείωσε ότι «είναι σαφές πως το κομμάτι που απελευθερώνεται ανήκει στην πόλη της Πάτρας, στην τοπική αυτοδιοίκηση, ολοκληρωτικά».

Αναφερόμενος στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι πρέπει να παραμείνει μεγάλο λιμάνι, αλλά και να υπάρξει η σχέση των πολιτών της με το θαλάσσιο μέτωπο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή, με την οποία όπως είπε «αντιστρέφεται μια πορεία δεκαετιών που είχε αποκόψει την πόλη από τη θάλασσά της». Επίσης ανέφερε ότι «παραχωρείται στο Δήμο περιουσιακό στοιχείο αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, ικανό να αυτοχρηματοδοτήσει την πλήρη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου».

Τέλος ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Γιώργος Ζεππάτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υλοποιείται όπως είπε ένα σημαντικό αίτημα της πόλης.

  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε