Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο έλεος της κακοκαιρίας πλοία και… ταξιδιώτες

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Με δυσκολία γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, που κατά τόπους φτάνουν και τα 9 μποφόρ. Προβλήματα υπάρχουν και στις πορθμειακές γραμμές.

Το πρωί της Δευτέρας, οι επιβάτες του Super Jet που θα εκτελούσε το δρομολόγιο για Μήλο, Ίο, Θήρα, Νάξο και Μύκονο, δεν ταξίδεψαν ποτέ, ενώ δεν αναχώρησε ούτε και ιπτάμενο δελφίνι για Πόρο, Ύδρα και Σπέτσες. Επίσης από τη Ραφήνα δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του sea jet για Τήνο, Μύκονο, Πάρο.

Μετ’ εμποδίων γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων σε αρκετές πορθμειακές γραμμές όπως στο Βόλο και στον Άγιο Κωνσταντίνο, με τα πλοία να έχουν δέσει κάβους, αφού είναι σε ισχύ το απαγορευτικό για τον απόπλου στη γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος – Αιδηψός, Βόλος – Σποράδες και Καβάλα – Πρίνου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Στο μεταξύ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το βράδυ της Κυριακής στο Πέραμα αποκολλήθηκαν και παρασύρθηκαν έξι πλαγιοδετημένα πλοία.

Άμεσα κατέπλευσαν στην περιοχή τρία ρυμουλκά σκάφη με τη βοήθεια των οποίων τα πλοία προσδέθηκαν με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το απόλυτο κυκλοφοριακό χάος από βροχή και… χαλασμένα φανάρια! 

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΝΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε