Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο κτίριο του "Κεράνη" πάνε τα δικαστήρια Πειραιά;

Στο κτίριο του `Κεράνη` πάνε τα δικαστήρια Πειραιά;
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.02.2012 | 15:35
Πρώτη δημοσίευση: 21.02.2012 | 15:24

Ο υπουργός δικαιοσύνης με επιστολή του προς τον υπουργός οικονομικών ζητεί την παραχώρηση του κτιρίου ώστε να στεγαστούν όλες οι δικαστικές υπηρεσίες της πόλης.

Λύση για τη στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά, αλλά και επέκταση των εγκαταστάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών, επιδιώκει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητεί να παραχωρηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης το κτίριο των παλιών καπναποθηκών "Κεράνης" στον Πειραιά, για να στεγαστεί το σύνολο των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης.

Σήμερα, οι υπηρεσίες στεγάζονται σε οκτώ διαφορετικά κτίρια, στα οποία επικρατούν άθλιες συνθήκες και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με 95.000 ευρώ μηνιαίως.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει ζητήσει την παραχώρηση του κτιρίου από τον περασμένο Ιούλιο, αλλά από το υπουργείο Οικονομικών έθεταν προσκόμματα, με αποτέλεσμα να μην προχωρά η λύση της στέγασης όλων των υπηρεσιών, κάτι το οποίο είχε επιδιωχθεί και από τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο, με σχετική του επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σε περίπτωση που δρομολογηθεί η μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι εντός δύο ή τριών μηνών θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και «θα έχει δοθεί μια οριστική απάντηση σε ένα χρόνιο πρόβλημα απονομής της Δικαιοσύνης στο δήμο του Πειραιά».

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου, με άλλη επιστολή του, αυτήν τη φορά προς τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Δημ. Αβραμόπουλο, ζητεί την παραχώρηση του κτιρίου όπου στεγάζεται σήμερα η Σχολή Εθνικής 'Αμυνας (κτίριο που ανήκει στο συγκρότημα των κτιρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων) προκείμενου να χρησιμοποιηθεί για την επέκταση των υπηρεσιών του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο κ. Παπαϊωάννου με την επιστολή ζητεί από τον κ. Αβραμόπουλο να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης, όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε «από το νέο δικαστικό έτος να δοθεί μια οριστική και άριστη απάντηση στο χρόνιο πρόβλημα στέγασης και λειτουργίας του Πρωτοδικείου Αθηνών».

Διαβάστε

Σε έξι μήνες το συναινετικό διαζύγιο

   Διαδώστε αυτό το άρθρο