Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο λιμάνι της Σούδας έφτασαν οι μετανάστες της Υπατίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με το πλοίο της ΑΝΕΚ “ΛΑΤΩ” έφθασαν τα ξημερώματα  200 από τους οικονομικούς μετανάστες απεργούς πείνας της Αθήνας.

Οι μετανάστες που αποχώρησαν χθες από το μέγαρο Υπατία έγιναν δεκτοί από περίπου 50 αλληλέγγυους που τους υποδέχθηκαν με πανό, συνθήματα και χειροκροτήματα. Όταν έφτασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σούδας μετά από τις 44 μέρες απεργίας πείναςκι ενώ βρίσκονταν πάνω στο πλοίο φώναζαν και αυτοί συνθήματα.

“Οι αγωνιστές μετανάστες δεν άφησαν στην Υπατία και στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης μόνο τους 4,5, κατά εκτίμηση, τόνους ζωτικού ανθρώπινου βάρους που έχασαν εκεί, μια και ο κάθε ένας κατά μέσο όρο έχασε 15 κιλά, αλλά άφησαν και μια παρακαταθήκη αγώνα ήθους και αξιοπρέπειας πετυχαίνοντας την πρώτη μεγάλη κεντρική νίκη στον καιρό του μνημονίου,” δήλωσε κατά την άφιξη του πλοίου ο κ.Μάρκος Χατζησάββας, από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τους οικονομικούς μετανάστες που επέστρεψαν στη Σούδα 2-3 θα νοσηλευτούν στο νοσοκομείο Χανίων.

” Εργάζομαι στην Ελλάδα 8 χρόνια. Αποφασίσαμε να κάνουμε απεργία γιατί πιστεύαμε ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να ακουστεί η φωνή μας. Τα καταφέραμε να ζούμε από την κατάσταση παρανομίας στη νομιμοποίηση. Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση της κυβέρνησης. Περάσαμε δύσκολα όλα αυτές τις ημέρες, αλλά όλοι είχαμε πάρει απόφαση να το παλέψουμε ως το τέλος”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χαζέ Κανουά, οικονομικός μετανάστης.

” Είχαμε μεγάλες δυσκολίες.Περάσαμε ένα μεγάλο σχολείο, πολύ μεγάλο σχολείο. Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας”, είπε ο Ραρίντ από το Μαρόκο που βρίσκεται 6 χρόνια στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Αποχώρησαν όλοι οι μετανάστες από την Υπατία με προορισμό την Κρήτη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε