Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο μεροκάματο φοιτητές για να σπουδάσουν λόγω οικονομικής κρίσης!

Στο μεροκάματο φοιτητές για να σπουδάσουν λόγω οικονομικής κρίσης!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 08.04.2011 | 10:21
Πρώτη δημοσίευση: 08.04.2011 | 10:04

Ξεχάστε όσα ξέρατε για τους αιώνιους φοιτητές που τα έβρισκαν όλα έτοιμα από τους γονείς τους. Τώρα αρκετοί  αναγκάζονται να δουλέψουν για να καταφέρουν να σπουδάσουν καθώς τα χρήματα που στέλνουν οι γονείς συχνά δεν φτάνουν.

Όπως δήλωσε στο Νewsit η 22χρονη Βίκυ Μάλκου από το Αγρίνιο η οποία σπουδάζει σε ιδιωτική σχολή στην Αθήνα. Καλύπτει όλα τα έξοδα της και το νοίκι του σπιτιού της, δουλέυοντας σαν σερβιτόρα σε δύο κεντρικά καφέ στα Εξάρχεια. Εργάζεται από τα 17 της και έχει αναλάβει και τα έξοδα της σχολής της.

Η Βίκυ ΜάλκουΗ Βίκυ Μάλκου

Η Αλεξάνδρα Ντόνη είναι 21 ετών και σπουδάζει στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε στο τμήμα Δομικών Έργων δουλεύει σε κεντρικό καφέ των Εξαρχείων τα τελευταία 3 χρόνια.
Μας είπε ότι είναι πολύ κουραστικό να έχεις πρωί την σχολή και να δουλεύεις κάθε μέρα το απόγευμα.
Την περίοδο της εξεταστικής, μόνο, σταματάει για δύο βδομάδες για να έχει χρόνο να διαβάσει. "Εκείνες τις μέρες φροντίζουμε να έχουμε βάλει κάτι στην άκρη προκειμένου να πληρώσω το νοίκι μου" εξομολογείται στο Νewsit.

Η Αλεξάνδρα Ντόνη
Η Αλεξάνδρα Ντόνη

Η Ζέφη Ιωάννου είναι 24 χρόνων και σπουδάζει Μηχανικός Σχεδίασης Προιόντων και Συστημάτων στο Πανεπιστήμειο Αιγαίου στη Σύρο. Χρωστάει πέντε μαθήματα για να πάρει το πτυχίο της αλλά επέστεψε στην Αθήνα όπου βρίσκεται η οικογένειά της. Καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών της η Ζέφη δούλευε σαν σερβιτόρα για να μπορεί να καλύπτει τα έξοδά της, κάτι που εξακολουθεί να κάνει μέχρι να πάρει το πτυχίο της και να βρει δουλειά στον κλάδο της. 

Η Ζέφη Ιωάννου
Η Ζέφη Ιωάννου

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο