Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στο “μικροσκόπιο” τα επιδόματα “μαϊμού” με εντολή εισαγγελέα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εντολή για έρευνα ώστε να αποκαλυφθεί ποιοι έπαιρναν παράνομα συντάξεις και προνοιακά επιδόματα αλλα και για ποινικές ευθύνες δημοσίων υπαλλήλων έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Με παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κατσιρώδη, οι εισαγγελίες εφετών της χώρας καλούνται να διενεργήσουν έρευνα, κατά απόλυτη προτεραιότητα, προκειμένου να εντοπιστούν και να παραπεμφθούν άμεσα σε δίκη όσοι ελάμβαναν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται.

Επιπλέον, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από τους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών, να εντοπίσουν εάν στις περιπτώσεις των «μαϊμού» συντάξεων και των παράνομων επιδομάτων υπάρχουν ποινικές ευθύνες δημοσίων υπαλλήλων.

Σκοπός της έρευνας, πέραν της απόδοσης τυχόν ποινικών ευθυνών, είναι και η επιστροφή των παρανόμων εισπραχθέντων ποσών από το τους επιτήδειους, οι οποίοι φέρονται να έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια το ελληνικό Δημόσιο.

Της παραγγελίας του κ. Κατσιρώδη προηγήθηκε η χθεσινή επίσκεψη στον Άρειο Πάγο, του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γ. Βρούτση. Σήμερα ο υπουργός Εργασίας απέστειλε και τα σχετικά στοιχεία στον κ. Κατσιρώδη, τα οποία, καταρχήν αφορούν δημοσιεύματα εφημερίδων. Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας γνωστοποίησε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πως ήδη ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να αποστείλουν τα ευρήματά τους στις δικαστικές αρχές.

Διαβάστε
Στον εισαγγελέα όλες οι υποθέσεις για παράνομα επιδόματα και μαϊμού συντάξεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε