Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Στο “ψυγείο” οι καρδιοχειρούργοι που ξεχνούσαν τα παδιά ναρκωμένα

Κύκλοι από την πλευρά των παιδοκαρδιοχειρουργών, υποστήριζαν ότι όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες είναι στο πλαίσιο «δυσφήμισης» και «εξόντωσής» τους από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Στο «ψυγείο» μπήκαν από σήμερα τρεις καρδιοχειρουργοί τού νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», καθώς το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε ότι η συμπεριφορά τους παραβιάζει την ιατρική δεοντολογία. Ως γνωστόν, το Καρδιοχειρουργικο τμήμα του νοσοκομείου έχει αναστείλει τη λειτουργία του, συνεπεία Ένορκης Δοικητικής Εξέτασης που διατάχθηκε για τη διερεύνηση καταγγελιών σε βάρος γιατρών περί πρόκλησης δυσλειτουργίας του συγκεκριμένου τομέα.

Ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι χθες ζητήθηκε η συνδρομή τριών παιδοκαρδιοχειρουργών από το ΩΡΛ του νοσοκομείου, για τη διενέργεια βιοψίας σε παιδί με όγκο. Οι τρεις γιατροί έπρεπε να παραστούν κατά τη βιοψία και να επέμβουν εφόσον χρειαστεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρότι εκείνοι έθεσαν εαυτούς παρόντες, φέρεται να δήλωσαν ότι δεν θα επέμβουν σε περίπτωση επιπλοκής, διαμαρτυρόμενοι για την αναστολή λειτουργίας του καρδιοχειρουργικού τμήματος. Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, οι γονείς του ανήλικου ασθενή, μετέφεραν το παιδί τους σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου χρειάσθηκε να γίνει 6ωρη επέμβαση.

Κατόπιν τούτου, σήμερα (Πέμπτη) το απόγευμα εκδόθηκε ανακοίνωση του νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία «το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, με τη σύμφωνη γνώμη της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα των εμπλεκομένων Παιδοκαρδιοχειρουργών, όπως παράβαση δεοντολογίας και παράβαση ιατρικού κώδικα, αποφάσισε την παραπομπή τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών της 1ης Υ.Πε Αττικής».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «στους εν λόγω γιατρούς επιβλήθηκε αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταγγελία Λοβέρδου: “Γιατροί στο Αγ.Σοφία ξεχνούσαν παιδιά που ήταν ναρκωμένα για χειρουργείο!”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε