Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Στο σφυρί” 4.000 αυτοκίνητα

“Στο σφυρί” 4.000 αυτοκίνητα
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.10.2010 | 08:08
Πρώτη δημοσίευση: 11.10.2010 | 08:08

Μια Porsche Cayenne ξεκινάει από 12.000 ευρώ, ενώ ένα Hammer Η3 του 2008 από 15.500

Τιμές που μπορεί να εντυπωσιάζουν, όμως είναι για... λίγους. Δεκάδες υπερπολυτελή αυτοκίνητα που έχουν κατασχεθεί από τις τράπεζες λόγω χρεών μένουν στα πάρκινγκ... απούλητα.

Μονάχα μέσα στο Σεπτέμβριο οι τράπεζες πούλησαν μέσω πλειστηριασμού περίπου 4.000 αυτοκίνητα όμως ο αριθμός αυτός είναι μικρός σε σχέση με όσα βρίσκονται στην κατοχή τους.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι στους πλειστηριασμούς τις υψηλότερες τιμές δεν πιάνουν, όπως θα περίμενε κανείς, τα βαριά ονόματα της αγοράς, αλλά οι φίρμες με τα αυτοκίνητα πόλης.

Τα υπερπολυτελή μένουν στα... αζήτητα λόγω οικονομικής κρίσης. Οι έμποροι, που βάσει νόμου, είναι οι μόνοι που μπορούν να συμμετάσχουν στους πλειστηριασμούς δεν αγοράζουν πανάκριβα, κατά τα άλλα αυτοκίνητα, αν και διατίθενται σε τιμές-έκπληξη.

Έτσι και για να μην μένουν να... σκονίζονται χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα μελετάται τώρα να “ανοίξουν” οι πλειστηριασμοί και στους ιδιώτες. Ήδη σύμφωνα με την εφημερίδα “Ημερησία” οι τράπεζες έχουν έτοιμο σχέδιο που θα προβλέπει τη συμμετοχή ιδιωτών σε πλειστηριασμούς αυτοκινήτων που επί τρεις συνεχόμενες δημοπρασίες δεν έχουν πωληθεί σε εμπόρους.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο