Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Στο σημερινό υπουργικό θα ζητηθεί αναβολή της λειτουργίας της Αμυγδαλέζας”

“Στο σημερινό υπουργικό θα ζητηθεί αναβολή της λειτουργίας της Αμυγδαλέζας”

Η φράση αυτή ειπώθηκε από τον δήμαρχο Αχαρνών, ο οποίος έχει όπως λέει διαβεβαιώσεις από υπουργούς της κυβέρνησης ότι θα ζητηθεί αναβολή του περίφημου κέντρου της Αμυγδαλέζας.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, τη σχετική πρόταση έχει συζητήσει με υπουργούς της κυβέρνησης και έχει εισπράξει εκ μέρους τους την υποστήριξη ότι στα ευρύτερα όρια της περιφέρειάς του υπάρχουν περιοχές, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν κέντρα κράτησης αλλοδαπών, αλλά όχι στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου έχουν τοποθετηθεί τα κοντέινερς του υπουργείου Υποδομών.

Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία είναι κι εκείνη υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής όπως και ο Μάκης Βορίδης, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας των κέντρων κράτησης, και στα όρια της δικής της εκλογικής περιφέρειας, αρκεί να μην βρίσκονται σε οικισμό, όπως το υπό λειτουργία στην Αμυγδαλέζα.

Tο απόγευμα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών, η κατάσταση ήταν εκρηκτική. Μεταξύ των προτάσεων που έγιναν ήταν να μην παραληφθούν οι εκλογικοί σάκοι. Όπως λέει ο κ. Ντούρος «τους εξήγησαν ότι η άρνηση παραλαβής των εκλογικών σάκων συνιστά ποινικό αδίκημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χρυσοχοϊδης: “Η Αμυγδαλέζα ανοίγει σε λίγες ώρες. Δεν διαπραγματεύομαι με κανέναν”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε