Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο τραπέζι η πρόταση για καταβολή του ΕΚΑΣ μόνο στους άνω των 65 ετών

Στο τραπέζι η πρόταση για καταβολή του ΕΚΑΣ μόνο στους άνω των 65 ετών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.08.2012 | 12:45
Πρώτη δημοσίευση: 18.08.2012 | 12:44

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Επενδυτή» του Σαββάτου, ο Γ.Βρούτσης επαναφέρει την «πρόταση-σενάριο» για καταβολή του ΕΚΑΣ μόνο στους άνω των 65 ετών

Tο πακέτο μέτρων οδηγεί σε θυσίες, επαναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας, διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα πιάσουν τόπο και θα επιμεριστούν δίκαια.
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Επενδυτή» του Σαββάτου, ο Γ.Βρούτσης επαναφέρει την «πρόταση-σενάριο» για καταβολή του ΕΚΑΣ μόνο στους άνω των 65 ετών, υπενθυμίζοντας πάντως ότι ήδη ισχύουν αντικειμενικά-εισοδηματικά κριτήρια.
 
Σε ερώτηση για το αν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα είχε αμφίβολο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. «Είναι όμως ώρα να κάτσουμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διορθωθούν στρεβλώσεις στο εσωτερικό τους» διευκρινίζει.
 
Διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν θίγονται οι συντάξεις των 700 ευρώ, κάνοντας μάλιστα λόγο για διαστρέβλωση των όσων είχε πει παλαιότερα για το θέμα.
 
Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή, ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι η κρισιμότητα της κατάστασης θα υπερβεί κάθε προσωπική στρατηγική.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προανήγγειλε περικοπές στις συντάξεις λέγοντας ότι θεωρεί υπερβολική την κατώτατη σύνταξη στα 1.400 ευρώ! - Ελλάδα

Reuters: Έχουν ήδη «κλειδώσει» μέτρα 10,8 δισ. ευρώ

 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο