Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο υπουργείο Μεταφορών συγκεντρώθηκαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών – Ζητούν παράταση στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους

Στο υπουργείο Μεταφορών συγκεντρώθηκαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών – Ζητούν παράταση στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους
Έξω από το Υπουργείο Μεταφορών συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας ιδιοκτήτες φορτηγών, ζητώντας παράταση ενός έτους στην έναρξη ισχύος του νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Οι ιδιοκτήτες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο με τα οχήματά τους, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό, Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος, ωστόσο δεν βρισκόταν στο γραφείο του.

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αθέτησε τις δεσμεύσεις της για ένταξη του κλάδου στον αναπτυξιακό νόμο, αλλά και τις διαβεβαιώσεις για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους θέματα.

Μεταξύ άλλων, ζητούν
 

-Αναστολή εφαρμογής νομού για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους για ένα έτος με ταυτόχρονη τεκμαρτή φορολόγηση των αυτοκινητιστών για τη χρήση 2010.
 
-Τριετές πάγωμα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών των περιουσιακών στοιχείων των αυτοκινητιστών για οφειλές προς το δημόσιο.
 
-Εφαρμογή πενταετούς μεταβατικής περιόδου και υπολειμματικής αξίας των αδειών.

Οι συγκεντρωθέντες, αφού διαπίστωσαν ότι ο κ. Ρέππας δεν βρισκόταν στο γραφείο του, πήγαν στη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε εκπροσώπους των κομμάτων και στη συνέχεια, έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε