Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στοιχεία από τη Γερμανία για τον Ν. Ζαγοριανό

Στοιχεία από τη Γερμανία για τον Ν. Ζαγοριανό
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.01.2010 | 20:30
Πρώτη δημοσίευση: 04.01.2010 | 20:10

Τα στοιχεία της γερμανικής Δικαιοσύνης αναμένει το Πειθαρχικό Συμβούλιο πριν αποφασίσει για την ποινή στον ανακριτή της υπόθεσης Siemens.  

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε να περιμένει συγκεκριμένα στοιχεία από το Εφετείο του Μονάχου, τα οποία αφορούν στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση, Μιχάλη Χριστοφοράκου και τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του.

Οι εφέτες που θα αποφασίσουν αν θα επιβάλλουν ποινές στον Ν. Ζαγοριανό σχετίζουν τις κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας του ανακριτή της υπόθεσης Siemens με ανακριτικές πράξεις που έκανε ή δεν έκανε στην υπόθεση του Χριστοφοράκου και στην φυγή του στην Γερμανία.

Στην πράξη αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν οι δικαστές είναι αν η απόφαση των γερμανικών δικαστηρίων να μην εκδώσουν τον Χριστοφοράκο θα μπορούσε να αποτραπεί αν το είχε χειριστεί διαφορετικά ο Νίκος Ζαγοριανός.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση για την ποινική δίωξη του Ν. Ζαγοριανού αναμένεται στις 7 Ιανουαρίου από την Ολομέλεια Εφετών.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο