Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στοιχεία από τη Γερμανία για τον Ν. Ζαγοριανό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα στοιχεία της γερμανικής Δικαιοσύνης αναμένει το Πειθαρχικό Συμβούλιο πριν αποφασίσει για την ποινή στον ανακριτή της υπόθεσης Siemens.  

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε να περιμένει συγκεκριμένα στοιχεία από το Εφετείο του Μονάχου, τα οποία αφορούν στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση, Μιχάλη Χριστοφοράκου και τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του.

Οι εφέτες που θα αποφασίσουν αν θα επιβάλλουν ποινές στον Ν. Ζαγοριανό σχετίζουν τις κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας του ανακριτή της υπόθεσης Siemens με ανακριτικές πράξεις που έκανε ή δεν έκανε στην υπόθεση του Χριστοφοράκου και στην φυγή του στην Γερμανία.

Στην πράξη αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν οι δικαστές είναι αν η απόφαση των γερμανικών δικαστηρίων να μην εκδώσουν τον Χριστοφοράκο θα μπορούσε να αποτραπεί αν το είχε χειριστεί διαφορετικά ο Νίκος Ζαγοριανός.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση για την ποινική δίωξη του Ν. Ζαγοριανού αναμένεται στις 7 Ιανουαρίου από την Ολομέλεια Εφετών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε