Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Στοιχεία – σοκ για σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων από ΜΚΟ σε κέντρα φιλοξενίας! Τι κατέθεσε ο Μουζάλας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε επιστολή του επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη
– Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προσκόμισε λίστα με τα κέντρα φιλοξενίας, στα οποία δραστηριοποιείται η ΜΚΟ
– Η επιστολή του στις γερμανικές αρχές για την επιβράδυνση της μεταστέγασης και επανασύνδεσης οικογενειών
 

Στοιχεία για τη δράση συγκεκριμένης ΜΚΟ σχετικά με περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλά και οικονομικής αφαίμαξης προσφύγων τα οποία περιλαμβάνονται σε επιστολή του επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Επιπλέον, ο υπουργός προσκόμισε στην εισαγγελέα λίστα με τα κέντρα φιλοξενίας, στα οποία δραστηριοποιούνται οι ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και η καταγγελλόμενη.

Κατά τη συνάντηση ήταν παρόντες και δυο αλλοδαποί εκπρόσωποι της εμπλεκόμενης ΜΚΟ, οι οποίοι δήλωσαν ότι όποια στοιχεία έχουν στην κατοχή τους θα τα παραδώσουν στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, καθώς επιθυμούν να συμβάλουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Η κυρία Δημητρίου διαβίβασε τις καταγγελίες στον οικονομικό εισαγγελέα και έδωσε παραγγελία για την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κατά την αποχώρησή του από το δικαστικό Μέγαρο ανέφερε ότι προσκόμισε την επιστολή του κ. Στυλιανίδη στην μόνη αρμόδια που είναι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά με την επιστολή που φέρεται ότι απέστειλε προς τον γερμανό ομόλογό του, στην οποία κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην διαδικασία επανένταξης, μετεγκατάστασης και επανασύνδεση προσφυγικών οικογενειών από την πλευρά των γερμανικών αρχών, ο κ. Μουζάλας επιβεβαίωσε ότι πράγματι απέστειλε την επιστολή, την οποία “βάφτισε” μήνυμα προς την Γερμανία για την επιβράδυνση της μεταστέγασης και επανασύνδεσης οικογενειών.

“Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Θα ήταν εύκολο για εμάς να καταγγέλλουμε. Όμως δεν καταγγέλλουμε, έχουμε διαλέξει την διπλωματική διαχείριση που είναι δύσκολη. Παλεύουμε με όλους τους τρόπους που έχουμε. Θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία βάσει νόμου, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στους πρόσφυγες”. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μουζάλας έχει ζητήσει παράταση του χρόνου, που λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για τις μεταστεγάσεις των προσφύγων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε