Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Στον Εισαγγελέα 19 “μαϊμού” τυφλοί

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ορισμένοι από αυτούς έχουν ήδη επιστρέψει ένα μέρος του επιδόματος για τους τυφλούς που ελάμβαναν παράνομα.

Πλαστά έγγραφα που βεβαίωναν ότι πάσχουν από τύφλωση και δικαιούνταν το προβλεπόμενο κοινωνικό επίδομα που κυμαίνεται από 300-400 ευρώ μηνιαίως, διέθεταν δεκαεννέα άτομα τα οποία, όμως, εντοπίσθηκαν από τους ελεγκτές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Πειραιά και τώρα αντιμετωπίζουν τον εισαγγελέα, ενώ παράλληλα κλήθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα που είχαν λάβει ως βοήθεια.

Ήδη, έξι από τους υποτιθέμενους δικαιούχους επέστρεψαν το ποσό των 10.284 ευρώ που είχαν λάβει παράνομα, οι δε υπόλοιποι δεκατρείς οφείλουν 26.657 ευρώ, ποσόν που όπως διαβεβαίωσαν θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν.

Την κομπίνα με τα πλαστά πιστοποιητικά εξακρίβωσε η Νομαρχία Πειραιά όταν δέχθηκε καταγγελία για άτομο που αν και δεν ήταν τυφλό ελάμβανε κάθε μήνα το επίδομα τυφλότητας, ενώ στην έρευνα που έγινε σε συνεργασία με τη διοίκηση του “Τζάνειου” νοσοκομείου Πειραιά διαπιστώθηκε ότι η υπογραφή του διοικητικού διευθυντή ήταν πλαστογραφημένη. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο γιατρός που βεβαίωσε τη βλάβη του ασθενούς είχε συνταξιοδοτηθεί πριν χρόνια.

Από τη συνεχιζόμενη, όμως, έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν άλλα δεκατέσσερα άτομα με πλαστά Δελτία Απογραφής Τυφλού, και στα οποία έγινε αμέσως προσωρινή αναστολή μέχρι να επανεξετασθούν από άλλα κρατικά νοσοκομεία, εκτός του “Τζάνειου”, το οποίο ήδη ήταν στο “στόχαστρο” των ελέγχων της Νομαρχία Πειραιά.

Από τα συγκεκριμένα δεκατέσσερα άτομα, νέα έγγραφα προσκόμισαν μόνο τα επτά. Ωστόσο, τα έγγραφα αυτά, μετά τη διασταύρωση με τα νοσοκομεία που φέρονταν ότι τα εξέδωσαν στους ενδιαφερόμενους, διαπιστώθηκε και πάλι ότι ήταν “μαϊμού”, αφού έφεραν παραποιημένες σφραγίδες και πλαστές υπογραφές ιατρών. Η έρευνα συνεχίσθηκε και βρέθηκαν και άλλοι πέντε υποτιθέμενοι τυφλοί που επίσης διέθεταν πλαστά δελτία απογραφής τυφλού.

Σύμφωνα με τον νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα το φαινόμενο της εξαπάτησης του Δημοσίου δεν θα σταματήσει εάν δεν επανεξετασθεί από την αρχή ο θεσμός στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, και δεν δημιουργηθεί εθνικό μητρώο επιδοματούχων, το οποίο θα συνδέεται ηλεκτρονικά με τις κοινωνικές υπηρεσίες του πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε