Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Στον Εισαγγελέα οι συμβάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα τα τελευταία 15 χρόνια

Στον Εισαγγελέα οι συμβάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα τα τελευταία 15 χρόνια

Ο κ. Βασιλάκος έδωσε “κατάθεση-μαμούθ”, συνολικά 48 ωρών, στον κ. Πεπόνη για όσα υποστήριξε πριν περίπου ένα μήνα στην αποχαιρετιστήρια ομιλία.

Όλες τις συμβάσεις που έχει υπογράψει για εξοπλιστικά προγράμματα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το 1995, θα ζητήσει ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις καταγγελίες του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών κ. Ευάγγελου Βασιλάκου περί δωροδοκηθέντων ανώτερων υπαλλήλων.

Ο κ. Βασιλάκος έδωσε “κατάθεση-μαμούθ”, συνολικά 48 ωρών, στον κ. Πεπόνη για όσα υποστήριξε πριν περίπου ένα μήνα στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του κατά την παράδοση καθηκόντων στον νέο Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών κ.Δημήτρη Γεωργιόπουλο.

Εκεί ο κ. Βασιλάκος είχε αναφερθεί σε πρόσωπα που έχουν πάρει “μίζες” για εξοπλισμούς ,”αλητήριους και παρασιτούντες” και είχε καταγγείλει πως όταν τον προσέγγισαν για να δεχθεί και ο ίδιος “δώρα” και αρνήθηκε είχε δεχθεί απειλές.

Η κατάθεση του πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ κρίνεται πολύ σημαντική και για τον λόγο αυτό στην Εισαγγελία Εφετών εκτιμούν πως όσα υποστηρίζει χρίζουν εξονυχιστικής διερεύνησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε