Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Στον αέρα 100.000 δάσκαλοι, καθηγητές και νηπιαγωγοί

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ποια ελπίδα; Η οικονομική κρίση δεν αφήνει περιθώρια. Ούτε βιβλία δεν έχουν τα σχολεία τι να τους κάνουν τους… δασκάλους;

Σας φαίνονται απίστευτα τα παραπάνω ερωτήματα; Σκεφτείτε το ξανά. Μέχρι τις γιορτές θα φτάνουν βιβλία στα σχολεία, χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για νέες αίθουσες, η Τρόικα θέλει μειώσεις προσωπικού παντού, χιλιάδες συνταξιοδοτούνται και λόγω κρίσης είναι πλέον στον αέρα ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη νέων εκπαιδευτικών. Κάπως έτσι πάει περίπατο και η ελπίδα χιλιάδων νέων ανθρώπων να βρουν δουλειά.

Έτσι λοιπόν τα απίστευτα ερωτήματα γίνονται η τραγική πραγματικότητα του παρόντος της ελληνικής παιδείας.

Αυτή τη στιγμή ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα διεξαχθεί μέσα στο 2012 και έτσι περίπου 100.000 υποψήφιοι δεν ξέρουν ποια θα είναι η επόμενηυ ημέρα στη ζωή τους.

Ελπίδα υπάρχει μόνο για συγκεκριμένες ειδικότητες, ενώ ελάχιστοι εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν για να καλυφθούν έστω στο μίνιμουμ τα τεράστια κενά.

Για την ακρίβεια αντί του κανονικού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ίσως γίνει ένας… μίνι διαγωνισμός για την κάλυψη μόνο των κενών που προκύπτουν από τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, αλλά και εδώ θα ισχύσει το πλαφόν που έχει επιβάλει η Τρόικα σε όλο το δημόσιο.

Έτσι πλην ειδικοτήτων όπως : δασκάλων, φυσικών, μαθηματικών, χημικών, γεωλόγων, βιολόγων,κοινωνιολόγων, ίσως δεν γίνει καμία άλλη πρόσληψη.

Αυτή την ώρα το υπουργείο καλείται να λύσει την εξίσωση που επιβάλει το ουσιαστικό πάγωμα των προσλήψεων.

Διαβάστε επίσης:
Χριστουγεννιάτικος… μποναμάς της εφορίας για χιλιάδες οικογένειες

Νέες μειώσεις στις συντάξεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε