Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 9 Αθήνα Αναλυτικά

Στον αέρα δώρο Χριστουγέννων, χρήματα υπάρχουν ως 15 Δεκεμβρίου

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.11.2011 | 06:08
Πρώτη δημοσίευση: 20.11.2011 | 21:58

Την ώρα που τα χρήματα στα ταμεία επαρκούν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και κινδυνεύουν να μην καταβληθούν μισθοί συντάξεις και δώρα Χριστουγέννων, ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να εισπράξει ακόμα και βεβαιωμένες οφειλές.

Ο λόγος είναι τόσο η έλλειψη προσωπικού, όσο και η μεταφορά τμημάτων λόγω της αναδιάρθρωσης των εφοριών αλλά και οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση απ' όσους θέλουν να προλάβουν την εργασιακή εφεδρεία. Ολα αυτά έχουν μπλοκάρει την είσπραξη εσόδων, τους ελέγχους και τις βεβαιώσεις προστίμων.

Οπως αποκάλυψε στο Mega ο υποδιευθυντής της ΙΑ ΔΟΥ Αθηνών Φώτης Φωτόπουλος, “ο ελεγκτικός - εισπρακτικός μηχανισμός του υπουργείου οικονομικών είναι στο τέλμα. Εχουν όλα διαλυθεί. Κι αυτή τη στιγμή επειδή αρχισε και η εκλογολογία, μέχρι να γίνουν οι εκλογές, θα γίνεται πάρτι.Δεν θα εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ”.

Οπως συμπληρώνει “στο ΚΕΠΥΟ υπάρχουν εάν εκατομμύριο δηλώσεις που δεν έχουν εκκαθαριστεί. Το μόνο που ασχολήθηκε το υπουργείο είναι με τις καταστάσεις εφεδρείας” ενώ συμπλήρωσε οτι ικανά στελέχη στο υπουργείο φεύγουν με εφεδρεία".

Η μαρτυρία αυτή προκαλεί σοκ την ώρα που ο νέος πρωθυπουργός ξεκινάει στις Βρυξέλλες σειρά συναντήσεων με ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόση.

Κι εδώ γεννάται το ερώτημα: Ο κ. Φωτόπουλος, που με αφοπλιστική ειλικρίνεια κατήγγειλε όλα αυτά τι κάνει απο τη θέση του υποδιευθυντή που κατέχει; Την κάκιστη κατάσταση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού την έχει παραδεχθεί και η ίδια η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει στην αναδιοργάνωσή του.

Κι όλα αυτά την ώρα που η Ομάδα Κρούσης του κ. Ράιχνεμπαχ θέτει ως προτεραιότητα -μεταξύ άλλων και την ενίσχυση είσπραξης των φόρων αλλά και τη βελτίωση του μηχανισμού επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου επαρκούν τα χρήματα

Τα ταμεία έχουν χρήματα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Κι αυτό υπο προϋποθέσεις, δηλαδή τα έσοδα να κινηθούν μέσα στους προβλεπόμενους στόχους.

Μέσα στο Νοέμβριο και το Δεκέμβριο το κράτος πρέπει να πληρώσει 7,1 δισ. ευρώ για μισθούς, συντάξεις, τόκους και χρεολύσια ομολόγων.

Μόνο τον Νοέμβριο το ποσό που απαιτείται για την καταβολή μισθών και συντάξεων φτάνει το 1,5 δισ. ενώ το Δεκέμβριο απαιτούνται 1,7 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις. Μέσα στον Δεκέμβριο λήγουν και τα έντοκα γραμμάτια ύψους τεσσάρων δισ. ευρω τα οποία θα πρέπει το δημόσιο να βγεί στις αγορές να δανειστεί, για να τα αναχρηματοδοτήσει.

Στις 22 Νοεμβρίου οι συνταξιούχοι πρέπει να πληρωθούν τις προκαταβολές των συντάξεων του Δεκεμβρίου, στις 29 του ίδιου μήνα πρέπει να δοθεί η προκαταβολή της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου και στις 13-14 Δεκεμβρίου να γίνει η εξόφληση της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου για τους δημοσίους υπαλλήλους ενώ στις 16 Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων.


Διαβάστε επίσης
Κρίσιμα παζάρια Παπαδήμου στις Βρυξέλλες για την 6η δόση   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1.  Τρίζει  η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό "Τρίζει" η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
  2. Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης! Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης!
  3. Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα
  4. Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ
  5. Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  6. Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook