Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στον αέρα το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Αλαλούμ με τις εξαιρέσεις – Σβήνουν και γράφουν τις αποφάσεις στο υπουργείο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Από επιτροπές που θα συσταθούν… τώρα όσοι αδυνατούν να πληρώσουν
– Μπαλάκι από γραφείο σε γραφείο όσοι θέλουν να εξαιρεθούν
– Ουσιαστικά λένε στον κόσμο… μην πληρώνετε και βλέπουμε

Αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι σήμερα το κέντρο πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό συμπληρώνει την τρίτη ημέρα υπό κατάληψη και από σήμερα σε κανένα υποκατάστημα δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή συνδιαλλαγή εξαιτίας της κατάληψης, μάλλον δεν χρειάζεται να σημειωθεί τίποτε άλλο για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του αλαλούμ που επικρατεί.

Λϊγο πριν τις 10 αστυνομικός πήγε στη ΔΕΗ στον Χολαργό. Πήγε, είδε και απήλθε...

Από σήμερα δηλαδή ακόμη και όσοι θέλουν και μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι δεν θα το κάνουν αφού το σύστημα πολύ απλά δεν λειτουργεί.

Δεν είναι όμως η αγωνιστική γυμναστική των συνδικαλιστών. Η κατάληψη είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.
Το ίδιο το υπουργείο για μια ακόμη φορά με γενικότητες φρόντισε να κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη.
Αφού πάρθηκε στα τυφλά η απόφαση για το χαράτσι επί δικαίων και αδίκων τώρα τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Εκτός από τα λάθη επί λαθών για τα οποία οι πολίτες κάνουν κύκλους από τη ΔΕΗ στην Εφορία και από κει στο Δήμο και πάλι πίσω, τώρα και με τον κίνδυνο να μείνει ο κόσμος δίχως ρεύμα το υπουργείο είδε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και αν δεν είναι άνεργοι ή διαπιστωμένα φτωχοί κλπ.

Δεν πήραν όμως μια απόφαση που να δίνει λύση.
Στάθηκαν σε περιπτώσεις. Για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το ποσό γιατί κάθε μήνα έχουν και μια δόση στεγαστικού δανείου πάρθηκε απόφαση το χαράτσι να παρακρατηθεί μαζί με τη δόση από τις τράπεζες.
Αυτό όμως… ξέχασαν να το πουν στις τράπεζες και έτσι ενώ έγινε η σχετική ανακοίνωση ενημέρωσαν ότι ΘΑ γίνει ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ συνεννόηση με τις τράπεζες.

Και πάλι όμως δεν δόθηκε καμία διευκρίνηση. Τι γίνεται αν υπάρχουν λάθη. Ποιο ποσό θα πληρώσει ο πολίτης, ολόκληρο εφάπαξ ή σε δόσεις, πόσες δόσεις… δεκάδες οι ερωτήσεις χωρίς καμία απάντηση.
Παράλληλα με την απόφαση του υπουργείο και πάλι γενικόλογα λέγεται ότι οποίος δεν μπορεί να πληρώσει θα πρέπει να κάνει σχετική αίτηση για να … περάσει από επιτροπή.

Η μόνιμη … λύση του ελληνικού κράτους να κάνουμε μια επιτροπή που … θα δώσει λύση.
Το ίδιο και για τους ανάπηρους με αναπηρία άνω του 80% και τα άτομα που έχουν μηχανική υποστήριξη, θα πρέπει να πάει στο σπίτι τους για έλεγχο η τριμελής επιτροπή.

Και πάλι θα γεμίσουμε επιτροπές που θα πηγαίνουν πόρτα πόρτα, τα έγραφα των δημόσιων οργανισμών που έχουν στα χέρια τους οι ανάπηροι για παράδειγμα δεν αρκούν.
Πάλι στέλνουν τον κόσμο στη… γραφειοκρατεία.

Επίσης θυμήθηκαν και το sms, όποιος έχει πρόβλημα και με τους λογαριασμούς και τις ημερομηνίες να τρέχουν και οι πολίτες να απειλούνται με διακοπή, καλούνται ως τις 30 Νοεμβρίου να ειδοποιήσουν πως έχουν πρόβλημα για να… εξεταστεί το ζήτημά τους.

Ταυτόχρονα όμως και ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το 80% των πολιτών έχει σπεύσει να πληρώσει το χαράτσι η κυβέρνηση βάζει από μόνη της τρικλοποδιά στα έσοδα αφού ουσιαστικά λέει σε πολλούς (τους γνωστούς αετονύχηδες) μην πληρώσετε και βλέπουμε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το χαράτσι απ’ τη ΔΕΗ στη… δόση του στεγαστικού -…

Πολίτες προς ΔΕΗ: Δε θα μας αλλάξετε εσείς τα φώτα αλλά εμείς τα δικά σας!

Πως να υπολογίσετε πόσο θα πληρώσετε το νέο χαράτσι

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε