Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Στον ανακριτή οι υπάλληλοι του υπ.Ανάπτυξης για εκβίαση και δωροδοκία – Τι αποκαλύπτει ο ξενοδόχος από την Κρήτη

Στον ανακριτή οι υπάλληλοι του υπ.Ανάπτυξης για εκβίαση και δωροδοκία – Τι αποκαλύπτει ο ξενοδόχος από την Κρήτη

– Πρόκειται για έναν 58χρονο υπάλληλο και μία γυναίκα 56 ετών Προϊσταμένη Τμήματος
– Απο το 2009 τον ταλαιπωρούσαν για επιχορήγηση που είχε εγκριθεί
– Είχαν ήδη αποσπάσει από τον επιχειρηματία 50 με 60.000€!
-“Δεν είναι μόνο δύο, είναι κι άλλοι υπάλληλοι” λέει ο ίδιος

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που συνελήφθησαν χθες κατηγορούμενοι ότι ζητούσαν χρήματα από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ναύπλιο, προκειμένου να προωθήσουν την κοινοτική οικονομική ενίσχυση που είχε ζητήσει και εκκρεμούσε από το 2009.

Πρόκειται για έναν 58χρονο και μία 56χρονη, οι οποίοι υπηρετούν στο τμήμα προγραμματισμού και ελέγχου του Υπουργείου Ανάπτυξης. Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και δωροδοκία, ενώ τους παρέπεμψε στον 27ο τακτικό ανακριτή από τον οποίον αναμένεται να πάρουν προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη.

Εκ μέρους των κατηγορουμένων, πάντως, η 56χρονη γυναίκα, μέσω του συνηγόρου της αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με όσα της αποδίδονται. Υποστηρίζει ότι είχε δανείσει χρήματα στον συνάδελφό της ο οποίος της τα επέστρεψε.

Όπως ισχυρίζεται η 56χρονη, δεν γνωρίζει από πού προέρχονταν αυτά τα χρήματα και δεν έχει ιδέα για το πώς βρέθηκε με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Τι αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης που εκβίαζαν

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων στο Ηράκλειο αποκαλύπτει πώς οι δύο επίορκοι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης τον εκβίαζαν ζητώντας του μίζες ωστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επένδυσή του ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κρητικός επιχειρηματίας, που όπως διαβάζουμε στο cretalive.gr χαρακτηρίζεται ως πολύ έντιμος και συνεπής στα λόγια και τις πράξεις του, περιγράφει πώς ξεκίνησε η περιπέτειά του και το πως αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία.

«Βρεθήκαμε λίγο πριν φαλιρίσουμε και γι αυτό αναγκάστηκα να κάνω την καταγγελία. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου μας εκβίαζαν και κρατούσαν τους φακέλους μας, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν τα θέματά μας. Αναγκαστήκαμε να μιλήσουμε με την ηγεσία του Υπουργείου η οποία μας άκουσε με πολλή προσοχή κι έτσι προχώρησε το θέμα» τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, το έργο που είχε σταματήσει της συμπεριφοράς συγκεκριμένων υπαλλήλων, αφορούσε σε ανακαίνιση και αναβάθμιση ξενοδοχειακής μονάδας.

«Τριάμισι χρόνια μας ταλαιπωρούσαν. Η ιστορία μας ξεκινάει το 2009. Το ποσό της επένδυσης ήταν πολύ μεγάλο και μας δούλευαν. Δεν είναι μόνο οι δύο υπάλληλοι που συνελήφθησαν, αλλά πολλοί περισσότεροι εκεί μέσα. Εγώ είχα δώσει χρήματα για να προχωρήσει το θέμα μου, γιατί μου έλεγαν ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν προχωράει. Μου υπόσχονταν ότι θα πάρω τα χρήματά μου πίσω σε έναν χρόνο. Αντί να περιμένω το Υπουργείο που θα κάνει τρία με τέσσερα χρόνια, αυτοί μου έλεγαν ότι θα έχω ξεμπερδέψει σε έναν χρόνο και θα έπαιρνα νωρίτερα τα χρήματα που δικαιούμουν εάν έκανα ότι μου ζητούσαν».

Δείτε το video του cretalive

Διαβάστε

“Ξηλωμένοι” υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης ζητούσαν μίζα 300.000 ευρώ – Ο άντρας πιάστηκε με τα λεφτά στην τσέπη – Όλο το παρασκήνιο των συλλήψεων

Νέα καταγγελία στο σκάνδαλο του υπουργείου Ανάπτυξης – Εκβίαζαν και δεύτερο επιχειρηματία με μίζα έως και 500.000 ευρώ

Χειροπέδες σε στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης – Ζητούσαν μίζα 120.000 ευρώ για να αποδεσμεύσουν επιδότηση!

Μαζί την χτίσαμε! – Δεν την χαιρόμασταν όμως μαζί! – Ιδού η βίλα με πισίνα της υπαλλήλου που καταλήστεψε το ΙΚΑ με την συμμορία της!

Ακόμη μία σύλληψη μέλους του κυκλώματος του ΙΚΑ

Κύκλωμα στο ΙΚΑ Καλλιθέας έχει προκαλέσει ζημιά τουλάχιστον 12 εκατομμυρίων ευρώ! – ΄Εξι συλλήψεις – Θα ακολουθήσουν κι άλλες! 

Σε διαθεσιμότητα 2 γιατροί στην Κρήτη για πλασματικές άδειες- Ερευνάται κύκλωμα και στο ΙΚΑ Καλλιθέας!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε