Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Στον εισαγγελέα 34 συλληφθέντες πριν τον τελικό Κυπέλου

Στον εισαγγελέα 34 συλληφθέντες πριν τον τελικό Κυπέλου

Τριαντατέσσερα άτομα οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα μετά τη σύλληψή τους στο Ολυμπιακό Στάδιο, πριν από την έναρξη του χθεσινού τελικού Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι 18 είναι οπαδοί οι οποίοι συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και άλλων αντικειμένων.

Συνελήφθη ακόμα ο υπεύθυνος που είχε υπογράψει ως υπεργολάβος σύμβαση με εταιρία σεκιούριτι, γιατί απασχολούσε άτομα χωρίς την απαραίτητη άδεια εργασίας, ενώ προσήχθησαν 40 εργαζόμενοι από τους οποίους συνελήφθησαν οι 15 που εργάζονταν σε έξι διαφορετικές εταιρίες σεκιούριτι, γιατί δεν είχαν άδεια εργασίας.

Επίσης προσήχθησαν 55 φίλαθλοι οι οποίοι όμως αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι γιατί δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν συνολικά 654 βεγγαλικά, κροτίδες, καπνογόνα και μια συσκευή λέιζερ.

Από αυτά τα 241 βρέθηκαν στα χέρια φιλάθλων έξω από το γήπεδο, 182 μέσα σε πέντε λεωφορεία, 203 έξω από το ΟΑΚΑ, όπου τα εγκατέλειψαν φίλαθλοι για να μη βρεθούν πάνω τους και 28 σε γραφείο συνδέσμου φιλάθλων στο Μαρούσι, όπου έγινε έφοδος της αστυνομίας πριν από τον αγώνα, παρουσία εισαγγελέα. 

Πριν από την έναρξη του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια, κυρίως έξω από την θύρα 35, όπου οπαδοί του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις καθώς και σε άλλα σημεία, όπου έγινε προσπάθεια να συμπλακούν μεταξύ τους αντίπαλοι οπαδοί, αλλά δεν πήραν έκταση λόγω της άμεσης επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν και χρήση χειροβομβίδων κρότου- λάμψης.

Στα επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά 18 αστυνομικοί, εκ των οποίων έξι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Πρόληψης Αθλητικής Βίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειανανατολικής Αττικής και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη η επιστροφή των 260 περίπου λεωφορείων που μεταφέρουν φιλάθλους στη Βόρεια Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί τη μεγαλύτερη οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

Νταμπλούχος ο  ΠΑΟ – Σοβαρά επεισόδια πριν τον αγώνα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε