Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Στον εισαγγελέα για τη φωτιά στο Highspeed 1 – Μένουν ανεκτέλεστα τα δρομολόγια

EUROKINISSI
Μήνυση κατέθεσε επιβάτης του Highspeed 1 για την φωτιά που έπιασε στο πλοίο, ενώ έπλεε στα ανοιχτά. Απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος ο πλοίαρχος.
Ενώπιον του εισαγγελέα της Σύρου προσήχθη ο πλοίαρχος, καθώς και ο υπεύθυνος της πλοιοκτήτριας εταιρίας του Highspeed 1, ο υπεύθυνος νηογνώμονας και ένας λιμενικός από το Λιμεναρχείο Ραφήνας. Η προσαγωγή τους αποφασίστηκε μετά από μήνυση επιβάτη. Διατάχθηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια του συμβάντος.

Το πλοίο, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Ραφήνα προς Άνδρο – Τήνο – Μύκονο – Τήνο – Άνδρο – Ραφήνα, έπλεε από Άνδρο προς Τήνο έχοντας μέσα 226 επιβάτες, 38 ΙΧ και 5 μοτοσικλέτες. Ενώ βρισκόταν στα ανοιχτά, ξέσπασε πυρκαγιά προκαλώντας τον πανικό των επιβατών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, παρουσιάστηκε μηχανικό πρόβλημα στην αριστερή πρωραία κύρια μηχανή του πλοίου. Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Τήνου.

Ευτυχώς ύστερα από έγκαιρη επέμβαση του πληρώματος η φωτιά έσβησε και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Δεν τραυματίστηκε κανείς ενώ το πλοίο κατάφερε να φτάσει στο λιμάνι της Τήνου τα ξημερώματα.

Μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, τα δρομολόγια του πλοίου θα παραμείνουν ανεκτέλεστα. Οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλα πλοία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε