Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες στα επεισόδια της Πέμπτης

Δώδεκα άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων ανάμεσα σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρους, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ένας άνδρας 53 ετών, έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς. Οι 12 συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίσταση, για επιθέσεις με πέτρες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, συνολικά έγιναν 79 προσαγωγές από την πλατεία Συντάγματος και άλλα σημεία της Αθήνας. 43 από τους προσαχθέντες προέρχονται από ομάδα, που ήταν στο σταθμό του Μετρό Ακρόπολης, τα οποία στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων πέταξαν στις ράγες του συρμού και στο δάπεδο του σταθμού κουκούλες, γάντια, μάσκες κλπ.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα επεισόδια άρχισαν όταν ομάδες ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που βρίσκονταν μέσα σε μεγάλο πλήθος συγκεντρωμένων στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος, καταρχάς, με φραστικές αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις, αψιμαχίες και, στη συνέχεια, με επιθετική διάθεση, κινήθηκαν εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ, ρίχνοντας πέτρες, μάρμαρα, καπνογόνα, μολότοφ, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα.


Αμέσως μετά, οι κουκουλοφόροι, επιτέθηκαν και κατά των αστυνομικών δυνάμεων που παρενέβησαν.
Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν φθορές σε τζαμαρίες και στο σταθμό του Μετρό, ενώ έσπασαν τα μάρμαρα της πλατείας και κάμερες.

Συνολικά, το τελευταίο διήμερο, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία 82 αστυνομικοί, καθώς και πολίτες, που μεταφέρθηκαν ή μετέβησαν με δικά τους μέσα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο ντοκουμέντο στο NewsIt -Οι τελευταίες στιγμές του 53χρονου οικοδόμου σε ένα παγκάκι του Συντάγματος

Τρία χρόνια άνεργος ο 53χρονος που έπεσε νεκρός

 

Κλεφτοπόλεμος στα στενά και μάχες στο κέντρο της Αθήνας

Οι πορείες σε όλη τη χώρα-Κρεμάλες, ένταση και μεγάλη συμμετοχή!

Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα – Το ΠΑΜΕ περιφρουρεί τη Βουλή – Κόσμος από ΠΑΝΤΟΥ συρρέει στη μεγαλειώδη συγκέντρωση

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε