Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Στουρνάρας προς ΔΕΗ: Να εισπράττετε κανονικά το χαράτσι!

Στουρνάρας προς ΔΕΗ: Να εισπράττετε κανονικά το χαράτσι!

– Αργά το βράδυ της Δευτέρας κοινοποιήθηκε στη ΔΕΗ η εντολή του Γιάννη Στουρνάρα
– Παραμένει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το χαράτσι
– «Για λόγους δημοσίου συμφέροντος» η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων
– Σημειώνεται πως έχει κριθεί αντισυνταγματικό από το Πολυμελές Πρωτοδικείο

Έφτασε στη ΔΕΗ η εντολή του Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία ο υπουργός Οικονομικών καλεί την επιχείρηση να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών.

Η σχετική επιστολή Στουρνάρα κοινοποιήθηκε στη ΔΕΗ αργά το βράδυ της Δευτέρας. Ήταν άλλωστε κάτι που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών από την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι, όπως τόνισαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο παράγοντες της ΔΕΗ, το ειδικό τέλος ακινήτων, το γνωστό σε όλους χαράτσι, θα παραμείνει ενσωματωμένο με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

“Για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ΔΕΗ προχωρά κανονικά στην είσπραξη του τέλους ακινήτων, μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών προς την επιχείρηση, να εξακολουθήσει να συνεισπράττει κανονικά το τέλος ακινήτων”, ανέφεραν οι παράγοντες της επιχείρησης.

Επί της ουσίας, ο υπουργός Οικονομικών καλεί τη ΔΕΗ να παρανομήσει και να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι. Και αυτό γιατί πρόσφατα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκρινε τη χρέωση του ειδικού τέλους ακινήτων, αντισυνταγματική.

Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα καταθέσει στον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου. Αλλά στο μεσοδιάστημα και μέχρι ξεκαθαρίσει η νομική πλευρά του ζητήματος, κάλεσε τη ΔΕΗ να συνεχίσει την είσπραξη του τέλους.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό το τέλος ακινήτων, απαγόρευσε ωστόσο τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για όσους δεν το καταβάλουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στουρνάρας προς ΔΕΗ: Συνεχίστε να εισπράττετε το χαράτσι!

Πρωτοχρονιά με … σβηστά φώτα – Αυξήσεις μέχρι και 40% στο ρεύμα θέλει η ΔΕΗ

Στον αέρα το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Το Δημόσιο προσφεύγει στα δικαστήρια

Θα παω στη ΔΕΗ και θα ζητήσω να πληρώσω μόνο το χαράτσι!

Στον αέρα το χαράτσι – Τι απαντά η ΔΕΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε