Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Στους… δρόμους εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και σε φορείς του Δημοσίου

(ΦΩΤΟ NEWSIT)

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζονται, με τους εργαζόμενους να “φωνάζουν” για τις περικοπές μισθών.

Eργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ και άλλους φορείς του Δημοσίου συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις μισθών και τις καταργήσεις φορέων. Για αρκετή ώρα είχε κλείσει το μεσημέρι η Βασιλίσσης Σοφίας.

20 μήνες περιμένουν χρήματα στο ΕΚΑΒ

Από το Μάρτιο του 2010 περιμένουν να πάρουν τα εκτός έδρας που έχουν δουλέψει οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και έτσι για μια ακόμη φορά βγήκαν στους δρόμουςόμως όπως φαίνεται ούτε οι σειρήνες των ασθενοφόρων που έχουν μαζί τους δεν αρκούν για να “ξυπνήσουν” κάποιον υπεύθυνο καθώς στο… φέσι το Δημόσιο τους προσέθεσε και τα νυχτερινά και τις αργίες που επίσης τα περιμένουν από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Θύματα και αυτοί της εσωτερικής ιδιότυπης στάσης πληρωμών οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ συγκεντρώθηκαν στο Πεδίο του Άρεως και ξεκίνησαν πορεία ως το υπουργείο, όπου λίγο μετά τη μία απέκλεισαν την οδό Αριστοτέλους.

Εκείνο που καταγγέλλουν μάλιστα οι εργαζόμενοι είναι πως αυτή τη στιγμή ενώ υπάρχει ανάγκη για τουλάχιστον 150 ασθενοφόρα στην Αττική δεν υπάρχουν παρά 70 ενώ ακόμη 40 είναι ακινητοποιημένα καθώς δεν υπάρχουν ούτε ανταλλακτικά για να επιδιορθωθούν.

Λίγο μετά τις 16:00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εργαζομένων με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματα τους όμως οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δουν τα λόγια να γίνονται πράξεις!


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε