Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Στροφή” Φίλη για τα ολοήμερα: Δεκτά και τα παιδιά ανέργων, ανασφάλιστων

“Στροφή” Φίλη για τα ολοήμερα: Δεκτά και τα παιδιά ανέργων, ανασφάλιστων

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να γίνονται δεκτά στα νέου τύπου ολοήμερα σχολεία μόνο τα παιδιά των οποίων, αποδεδειγμένα, εργάζονται και οι δυο γονείς φαίνεται πως φέρνουν… αλλαγές. Πλέον, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εμφανίζεται πρόθυμος να αλλάξει την απόφαση και να μπορούν στα ολοήμερα να συμμετάσχουν και τα παιδιά ανέργων ή ανασφάλιστων γονέων.

Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις, ο Νίκος Φίλης φαίνεται να κάνει πίσω και ενημέρωσε ότι το υπουργείο θα προβλέψει για την ένταξη στα ολοήμερα σχολεία και των παιδιών, των οποίων οι γονείς είτε είναι άνεργοι είτε δεν έχουν ασφάλιση, δηλαδή εργάζονται και πληρώνονται με “μαύρα”, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν στην εφημερίδα ότι θα εξεταστεί μια σειρά περιπτώσεων γιατί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αντιλαμβάνεται ότι δημιουργείται πρόβλημα σε πολλές οικογένειες.

Σημειώνεται πάντως ότι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις της συμμετοχής πολύ πιθανόν να ανακοινωθούν από το επόμενο σχολικό έτος, μέσα στον Σεπτέμβριο του 2016. Βάσει του σχεδιασμού που υπάρχει, αναμένεται πρώτα το μέγεθος του ενδιαφέροντος από τους γονείς αλλά και οι κατηγορίες στις οποίες εμπίπτουν, ώστε με υπουργική απόφαση να ληφθεί μια κατευθυντήρια γραμμή για τη συμμετοχή των μαθητών στο ολοήμερο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε