Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σχεδιαζόμενες αναταραχές στις φυλακές “βλέπει” το υπ. Δικαιοσύνης

Σχεδιαζόμενες αναταραχές στις φυλακές “βλέπει” το υπ. Δικαιοσύνης

Κι άλλο πλήγμα για το σωφρονιστικό σύστημα η κινηματογραφική περιπέτεια που εκτυλίχθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Μαλανδρίνο Φωκίδας. Το υπουργειο κάνει λογο για κάποιους που “δοκιμάζουν τις αντοχές του σωφρονιστικού συστήματος”.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σήμερα το πρωί, Έλληνας κρατούμενος για ληστείες, ανέβηκε στην ταράτσα των φυλακών και στην συνέχεια σύρθηκε μέχρι το θυρωρείο, ένα βήμα δηλαδή πριν την εξωτερική πόρτα των φυλακών . Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έμειναν έκπληκτοι όταν τον αντίκρισαν  και τον συνέλαβαν αμέσως. Για το περιστατικό διατάχθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό πειθαρχική έρευνα έτσι ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποπειράθηκε να αποδράσει.

Πληροφορίες του Newsit για το περιστατικό

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του Νewsit, o κρατούμενος έκοψε τα κάγκελα του κελιού του, σύρθηκε έρποντας μεχρι το θυρωρείο, προκειμένου να αποδράσει, κι έπιασε όμηρο γυναίκα αρχιφύλακα που βρισκόταν εκεί. Για καλή της τύχη όμως, η αρχιφύλακας λιποθύμησε από την ένταση της στιγμής πέφτοντας κάτω, γεγονός που βοήθησε στην σύλληψη του παρολίγον δραπέτη. Πληροφορίες επίσης κάνουν λόγο για αμέλεια από την πλευρά κάποιον υπαλλήλων αφού οι μαγνητικές πόρτες στο εσωτερικό των φυλακών ήταν ανοιχτές.

Τί λέει το υπουργείο για τις απόπειρες απόδασης

Το περιστατικό του Μαλανδρίνου αλλά και εκείνο με τον Μεξικανό κρατούμενο τη Δευτέρα δεν είναι τα μόνα τις τελευταίες ημέρες.

Στις 14 Αυγούστου αλλοδαπός κρατούμενος στη Λάρισα αναρριχήθηκε στην ταράτσα των φυλακών επιχειρώντας να αποδράσει. Ο κρατούμενος για ναρκωτικά, απαγωγή και ληστεία, έγινε αμέσως αντιληπτός από τους άνδρες της εξωτερικής φρουράς και συνελήφθη.  Το ίδιο συνέβη και στις 17 Αυγούστου, στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όταν δυο αλλοδαποί κρατούμενοι για ναρκωτικά και κλοπές, εντοπίστηκαν στη νεκρή ζώνη.

Ήδη, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποπειράθηκαν να αποδράσουν οι κρατούμενοι από τα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού και Μαλανδρίνου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, “η επανάληψη των περιστατικών αυτών δεν μπορεί να είναι τυχαία. Φαίνεται πως κάποιοι δοκιμάζουν τις αντοχές του σωφρονιστικού συστήματος, πιθανόν ενόψει σχεδιαζόμενων από ορισμένους κύκλους αναταραχών στα καταστήματα κράτησης της χώρας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τις μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης που στόχο έχουν την αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε