Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Σχέδιο απαγωγής αστυνομικού – Φόβοι για χτύπημα

Σχέδιο απαγωγής αστυνομικού – Φόβοι για χτύπημα

Σχέδιο απαγωγής αστυνομικού από τις οργανώσεις της “νεοτρομοκρατίας” με συμμετοχή του νεκρού Φούντα εξετάζει η Αντιτρομοκρατική. Σε επιφυλακή οι αρχές για “χτύπημα – απάντηση” στο θάνατο του Φούντα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, εμπνευστής του σχεδίου απαγωγής αστυνομικού που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική φέρεται να είναι 32χρονος αναρχικός, που βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών εδώ και πολύ καιρό ψηλά στη λίστα των υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση της “νέας γενιάς”. Ο άνδρας είχε τεθεί υπό παρακολούθηση, ωστόσο με τον καιρό η υπόθεση ατόνησε.
 
Ξαναμπαίνει στο στόχαστρο των αρχών καθώς μετά το θάνατο του Φούντα, αποκαλύφθηκε ότι είχε πολύ στενές σχέσεις με το θύμα της συμπλοκής στη Δάφνη. Ο Φούντας θεωρείται ότι είχε επίσης στενές σχέσεις με άλλα δύο άτομα τα οποία γνώριζαν το σχέδιο απαγωγής αστυνομικού και ήταν φίλοι του νεαρού αναρχικού.
 
Στο μεταξύ, την Παρασκευή 12 Μαρτίου – όπως αποκαλύπτει η Real News, δηλαδή δύο ημέρες μετά τη συμπλοκή στη Δάφνη οι αρχές εντόπισαν μία μοτοσικλέτα με διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ. – ομάδα Ζήτα – να κινείται στον περιφερειακό του Λυκαβηττού με κατεύθυνση προς τη ΓΑΔΑ. Η μοτοσιλέτα, με αριθμό Ε.Α. 5462 δεν υπάρχει όπως διαπιστώθηκε, στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ., ενώ η αστυνομία δεν είχε γνώση για δική της μοτοσικλέτα που κυκλοφορούσε στην περιοχή την ώρα εκείνη.
 
Σήμανε συναγερμός, ωστόσο η “αστυνομική μοτοσικλέτα” δεν εντοπίστηκε. Εμφανίστηκε όμως ξανά την περασμένη Τετάρτη στην περιοχή του Βύρωνα και πάλι εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος. Οι αρχές εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία καθώς, μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη, “χτύπημα – απάντηση” θεωρείται θέμα χρόνου.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι, η προοπτική νέου χτυπήματος, διαφαίνεται και στα μηνύματα που ο χώρος των αναρχικών και αντιεξουσιαστών στέλνει για το θάνατο του Φούντα. “Κανένα συμβόλαιο με τη ζωή δεν έκανε για να την εξαπατήσει” αναφέρει (μέσα από τη φυλακή) ο αναρχικός ΒούτσηςΒογιατζής, για τον Λ. Φούντα. “Συμβόλαιο με τη ζωή κάνουν όσοι παίρνουν διαζύγιο από την επιλογή της δικαιοπραξίας. Θεωρήστε αυτές όχι και τόσο μεγαλόστομες αλλά ειλικρινείς κουβέντες σαν ύστατο αποχαιρετισμό σε ένα σύντροφο και μαχητή της ελευθερίας” αναφέρει το μήνυμα το οποίο καταλήγει: “Ας μιλήσουν οι πράξεις”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε