Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σχέδιο για “πλευρικά” διόδια στον Άγιο Στέφανο;

Σχέδιο για διόδια στον Άγιο Στέφανο και ειδική λωρίδα διέλευσης στις Αφίδνες που θα εξυπηρετεί την περιοχή της ΒΑ Αττικής με “κοινωνικό” τιμολόγιο, παρουσίασε η κυβέρνηση σε τοπικούς παράγοντες που ωστόσο αντιδρούν σθεναρά.

Αυτά αναφέρει ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” αιτιολογώντας την κίνηση εκ μέρους του υπουργείου Υποδομών στις μεγάλες απώλειες από τη σύμβαση παραχώρησης της Νέας Οδού, εξαιτίας των δωρεάν διελεύσεων φορτηγών και ΙΧ από τον παράδρομο και οι γκρίνια των εργολάβων που φαίνονται να επιτείνονται από το γεγονός ότι η σύμβαση του 2007 που προέβλεπε τη δημιουργιά ενός πυκνού δικτύου διοδίων διοδίων μέσα στα όρια του νομού Αττικής που τελικά δεν εφαρμόστηκε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η πρόταση του υπουργείου περιλαμβάνει εγκατάσταση διοδίων στον Άγιο Στέφανο και μείωση κατά 50% των διοδίων στις Αφίδνες.

“Για εμάς η πρόταση για εγκατάσταση διοδίων σε μία αστική περιοχή είναι casus beli” δηλώνει ο δήμαρχος Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης. Ανάλογη είναι η στάση και του δήμου Ορωπού.

Στο μεταξύ εκδικάζεται αύριο η υπόθεση γυναίκας κατά της οποίας έχει στραφεί η Νέα Οδός και στην οποία έχει σταλεί διαταγή πληρωμής ύψους πάνω από 10.500 ευρώ. Αυτό δείχνει ότι έχει ήδη αρχίσει το φακέλωμα των κακοπληρωτών και οι διαδικασίες είσπραξης ενώ σύμφωνα με το “Θέμα” η εταιρεία διαμηνύει ότι θα ξεκινήσει από αυτούς που έχουν μεγάλες οφειλές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε