Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σχέδιο να κόψουν 30.000 συμβασιούχους από το Δημόσιο

Σχέδιο να κόψουν 30.000 συμβασιούχους από το Δημόσιο

Πρόσθετα μέτρα βάζει η κυβέρνηση στο τραπέζι των συνομιλιών με την τρόικα καθώς το μηνύματα που φτάνουν από τις Βρυξέλλες είναι ότι θα χρειαστούν περαιτέρω προσπάθειες και ότι αυτή ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τα ΝΕΑ.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο περιορισμός κατα το ήμισυ των συμβασιούχων στο δημόσιο, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών έχουν συμφωνήσει να περιορίσουν τον αριθμό των κάθε είδους συμβασιούχων από τις 60.000 που είναι σήμερα στις 30.000.

Η κίνηση αυτή που αναμένεται φυσικά να προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τα συνδικάτα και να επιδεινώσει την ανεργία, εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ για το κρατικό ταμείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται επίσης επίσπευση του εννιαίου μισθολογίου που θα οδηγήσει σε μειώσεις αποδοχών για κάποιες τουλαχιστον κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο.

Στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη -σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ- η εξίωση του φόρου στα καύσιμα που θα είναι και αυτό ένα πλήγμα για τα νοικοκυριά, αφού θα αυξήσει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι υπάρχουν δύο απειλές και για το λόγο αυτό προκρίνει τα πιο σκληρά μέτρα. Αφ΄ενός να μην εγκριθεί η κατ’ αρχάς απόφαση για επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ και αφ’ ετέρου να μην καταβληθεί η επόμενη δόση του Ιουνίου λόγω ενδεχόμενης αρνητικής αξιολόγησης από την τρόικα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε