Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Σχιστό: Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις – Συναγερμός από τον φόβο επεισοδίων

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Με τη Χρυσή Αυγή να στηρίζει τη συγκέντρωση της “Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά” από τη μια και από την άλλη τα μέλη του ΚΕΡΦΑ η περιοχή του Σχιστού μυρίζει… μπαρούτι.

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό προκαλεί αντιδράσεις σε ορισμένους κύκλους και την ίδια ώρα το ΚΕΡΦΑ κάνει λόγο για οργανωμένη αντίδραση από τη Χρυσή Αυγή που “φόρεσε την προβιά των επιτροπών κατοίκων”.

Κάπως έτσι απ’ τη μια οργανώνεται συγκέντρωση ενάντια στη δημιουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγω και απ’ την άλλη μια αντιφασιστική συγκέντρωση.

Με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, αλλά και κατοίκους στην άλλη πλευρά να έχουν ήδη λάβει θέσεις στην περιοχή η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν λάβει τις δικές τους θέσεις στη… μέση από τα ξημερώματα.

Στην περιοχή βρέθηκαν από νωρίς το πρωί τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι Η. Κασιδιάρης, Κ. Μπαρμπαρούσης και Ι. Λαγός.

Την ώρα που αρχικά προγραμματίστηκαν οι δυο συγκεντρώσεις στην Περιφέρεια Πειραιά θα συμμετέχουν σε σύσκεψη για τον συντονισμό δράσεων και έργουοι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε