Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο λιμάνι του Πειραιά – Έρχονται τρία πλοία του ΝΑΤΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο λιμάνι του Πειραιά – Έρχονται τρία πλοία του ΝΑΤΟ

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγ. Νικολάου στον Πειραιά, διοργανώνει αύριο, στις 2 μετά το μεσημέρι, η Εθνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με τις αντίστοιχες Επιτροπές των δήμων Πειραιά, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Νίκαιας και Κορυδαλλού.

    Η διαμαρτυρία γίνεται στο πλαίσιο της αυριανής άφιξης στο λιμάνι, τριών πολεμικών πλοίων τού ΝΑΤΟ, τού ολλανδικού «HNLMS DE RUYTER», τού καναδικού «NCSM CHARLOTTETOWN» και τού γερμανικού «FGS REINLAND – PFALZ Η SNMG1».

    Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, πρόκειται για τρείς φρεγάτες, που είναι η μόνιμη δύναμη τού ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, και στην οποία δεν συμμετέχει η χώρα μας, λόγω περιορισμού των δαπανών.

    Όπως αναφέρθηκε, η Νατοϊκή αρμάδα, καταφθάνει αύριο στο λιμάνι του Πειραιά για εθιμοτυπική επίσκεψη και στα πλαίσια ανάπαυλας, καθώς, έως τώρα, συμμετείχε στο πλαίσιο μιας μόνιμης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην ανατολική Μεσόγειο, που καθιερώθηκε μετά την πτώση των «δίδυμων πύργων» στις ΗΠΑ. Τα πλοία αναμένεται να παραμείνουν στο λιμάνι του Πειραιά μέχρι τις 19 Μαρτίου.

    Η οργανωτική γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, Ελένη Παπαδοπούλου, σε δηλώσεις της στο ΑΜΠΕ, τόνισε ότι οι 5 Επιτροπές Ειρήνης διαμαρτύρονται για την παρουσία των πλοίων αυτών στο λιμάνι, καθώς συμμετέχουν στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη κρούσης και, σύμφωνα με πληροφορίες, πήραν ενεργά μέρος στην επίθεση κατά της Λιβύης.

    «Η χώρα μας ανέλαβε πρόσφατα και τη διοίκηση τού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη, όπου εδρεύει η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης της Συμμαχίας για το 2012, στην οποία συμμετέχουν τα πλοία αυτά», τονίζει η κ. Παπαδοπούλου και αναφέρει ότι αυτό είναι κάτι που εμπλέκει περισσότερο την Ελλάδα, στις επεμβάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

    Κατήγγειλε, επίσης, ότι σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, η χώρα μας ξοδεύει την ημέρα ένα εκατομμύριο ευρώ για την παρουσία στρατιωτικών και αξιωματικών εκτός Ελλάδας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε