Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Π. Άρεως

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Π. Άρεως

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο Πεδίο του Άρεως και η πορεία προς τη Βουλή. Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στο κέντρο.

Λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έκλεισε για αρκετή ώρα η Πατησίων αλλά και τμήμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι περίπου 400 συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή διαμέσου της Πανεπιστημίου. Λίγο πριν από τις 21:00 η πορεία διαλύθηκε. 

Συνδικαλιστές και εργαζόμενες που έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση ζήτησαν την απόσυρση των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.

Οι συγκεντρωμένοι στο Πεδίο του Άρεως

Παρούσα και η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία σε δήλωσή της τόνισε ότι «σήμερα εξαπατούν τις γυναίκες με την ισοτιμία στο νόμο και τώρα φέρνουν ένα νέο πακέτο άγριων και βάρβαρων μέτρων που θα πλήξει ιδιαίτερα τις γυναίκες και ακόμη περισσότερο τις κοπέλες και τα νέα ζευγάρια. Ο αγώνας λοιπόν για την απόκρουση των μέτρων, την ισοτιμία και την χειραφέτηση των γυναικών, για την ισότητα των δύο φύλων είναι αγώνας ζωτικός για τη βελτίωση της ζωής, της εργατικής, λαϊκής οικογένειας». 

Η κα Παπαρήγα κάλεσε και τα δύο φύλα μαζί, εργάτες, υπαλλήλους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους να «κινηθούν ενάντια στα μέτρα που τάχα χτυπάνε την κρίση ενώ στην πραγματικότητα θα βάλουν νέους βράχους πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδωσε το πράσινο φως στους επιχειρηματίες να περικόψουν τον 14ο και τον 13ο μισθό αλλά και ακόμη περισσότερους μισθούς, όπως είπε, στον ιδιωτικό τομέα. Τόνισε δε ότι «η κυβέρνηση δουλεύει πρώτα από όλα για τους ιδιοκτήτες του πλούτου στον ιδιωτικό τομέα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε